U Engleskoj ga razapinju, a Sissoko tvrdi da je nevin i da nije varalica

Foto: Twitter Tottenham

I BAŠ kad je bilo izgledno da posljednje minute prijelaznog roka neće ponuditi nikakvu dramu, jer su svi najvažniji transferi već bili finiširani, u ''pet do 12'' ipak smo svjedočili dramatičnom obratu u Premiershipu, a glavni akter priče koja i danas puni stupce engleskih medija je francuski reprezentativac Moussa Sissoko.
 
Francuz se, barem tako pišu mediji, sve dogovorio s Evertonom. Čekao se samo potpis vrijedan 35 milijuna eura, a klub s Goodisona na svojim službenim društvenim mrežama hvalio se svojom novom akvizicijom.
 
Međutim, dok je trener Evertona, slavni Ronald Koeman, kako pišu engleski mediji, uzaludno pokušavao dobiti Sissoka na telefon, ovaj je bio u Londonu gdje je s predstavnicima Tottenhama dogovorio ugovor na pet godina.
 
Reakcija medija, navijača, ali i bivših igrača, bila je očekivana. Sissoko je u trenutku postao predmetom prezira i etiketiran je kao varalica i lažljivac, a najglasniji u osudama Francuza bio je bivši igrač Arsenala Paul Merson.
 
Međutim, ako pitate Sissoka, priča je sasvim drugačija.
 
''Nikad nisam ni planirao otići u Everton. To je smiješno. Sjedim pred televizorom i gledam kako ljudi iz Evertona pričaju kako je sve dogovoreno i kako samo čekaju moj potpis, a ja sam u tom trenutku bio u Londonu gdje sam sve dogovorio s Tottenhamom'', rekao je Sissoko za L'Equipe, pa je dodao:
 
''Znao sam da me je Tottenham želio. Od početka sam vjerovao mom agentu koji je od napravio odličan posao. Sad sam igrač Tottenhama, očekujem odličnu sezonu i jedva čekam da krene Liga prvaka.''
 

Pročitajte više