U GODINU DANA POTROŠIO POLA MILIJARDE NA POJAČANJA Sada traži još jedno jer je "u nevolji"

Foto: Getty Images/Guliver Image

OTKAKO je u ljeto 2016. preuzeo Manchester City, klub je službeno na pojačanja potrošio 462,3 milijuna eura i to samo na odštete.

Tu nije prikazan ni cent za raskošne plaće i bonuse kojima mami mete. S tim izdacima troškovi debelo prelaze pola milijarde eura. Ponovimo, samo za nove igrače u zadnjih godinu dana.

Ali Josepu Guardioli to nije dovoljno i pred zimski prijelazni rok od beskrajno bogatih emiratskih vlasnika traži još jedno pojačanje i to u obrani.
 
Benjamin Mendy oporavlja se od teške ozljede koljena i neće se vratiti prije travnja, a John Stones zbog istegnuća lože pauzira do sredine siječnja. Kompany je i izlaskom na poluvremenu u gradskom derbiju protiv Uniteda potvrdio da je previše sklon ozljedama da bi se na njega najozbiljnije računalo. 
 
"Intenzivno razmišljam o pojačanju obrane jer u tom dijelu momčadi spali smo na premalo igrača i u velikoj smo nevolji s obzirom da igramo na četiri fronta. Pričekat ćemo siječanj i razmotriti opcije", komentirao je Guardiola. 
 
Da je situacija ozbiljna, pokazuje što je Guardiola protiv Uniteda u igru uveo Eliaquima Mangalu, stopera kojeg je otpisao još ljetos.
 
Engleski mediji navode da će Pep pokušati dovesti Jonnyja Evansa. Želio ga je i u ljetnom prijelaznom roku, ali je WBA tada odbio ponudu. 

Pročitajte više