U igru se uključila i Hertha: Može li Hajduk zadržati Dragu Gabrića?

POSRTAJI u posljednja tri kola još jednom su uvjerila trenera Herthe Luciena Favrea kako berlinska momčad još jednostavno nema kvalitetu za dobijati utakmice u serijama, što je nužno ukoliko se borite za naslov prvaka.

Naime, Hertha se odnedavno našla u sjajnoj prilici da se bori za naslov prvaka, a u 24. kolu čak su i predvodili bundesligašku ljestvici. Međutim, onda su uslijedila tri poraza od Stuttgarta, Dortmunda i Hannovera i klub našeg Šimunića sada je tek četvrta momčad njemačke lige sa pet bodova zaostatka za prvoplasiranom Wolfsburgom.

Upravo zato, pišu njemački mediji, Favre je već sada počeo tražiti pojačanja u veznom redu za sljedeću sezonu, a kao sjajnu prinovu vidi veznjaka Hajduka Dragu Gabrića. Herta se po tko zna koju put okrenula balkanskom tržištu, u nadi da će opet pogoditi sa kupovinom, kao što je to bilo sa vrlo talentiranim Srbinom Gojkom Kačarom, kojeg su za tri milijuna eura doveli iz Vojvodine.

Iako je Drago Gabrić polivalentan, u Herthi ga vide na lijevom krilu, no na tom mjestu još dvoje između njega i mladog Nijemca Lewisa Holtbya, koji ove godine sjajno igra u dresu Aachena, gdje je upisao sedam golova i deset asistencija. Dodajmo da čelnici berlinske Herthe oba ova igrača procjenjuju na dva, dva i pol milijuna eura, koliko bi najviše izdvojili za njihove usluge.

U međuvremnu Gabrić je koncentriran izričito na nastavak prvenstvene utrke. Dinamom se i potencijalnim transferima ne opterećuje: "Sada me zanima samo Hajduk i borba za naslov prvaka. Što se toga tiče, znam da uvijek moramo gledati kako stoj eZagrepčani, ali ni to mene iskreno previše ne zanima. Sve što ja znam je da će Hajduk biti prvi ako dobijemo sve utakmice do kraja sezone i na to sam koncentriran. Ne zanima nas Dinamo".

V.B.
Foto: Dabir Glibušić (cropix)

Pročitajte više