U Kataru ostala samo četiri plaćenika, na startu Svjetskog prvenstva zakazala im je najveća zvijezda

Foto: Guliver Image/Getty Images

KATAR, finalist prošlog Svjetskog prvenstva, na startu Svjetskog prvenstva u Francuskoj izgubio je u skupini D od Egipta 20:22.
 
Momčad Valera Rivere oslabljena je neigranjem brojnih uvezenih igrača s prošlog prvenstva. Tako su u reprezentaciji koja je prije dvije godine bila omražena zbog dovođenja stranaca, ostala samo četvorica plaćenika - Bosanac Danijel Šarić, Francuz Bertrand Roine, Egipćanin Mahmoud Hassaballa i Kubanac Rafael Capote.
 
Upravo je Šarić, najveća zvijezda katarske reprezentacije, zakazao jer je skupio samo osam obrana, dvostruko manje od egipatskih vratara Hendawyja i Shahina. 
 
Capote je zabio pet golova za poraženu momčad, a najbolji strijelac utakmice bio je Egipćanin Elahmar s osam pogodaka.
 
Svi se još sjećaju kako je Katar stigao do finala
 
Osim kupovinom igrača, Katar je naklonost rukometnih zaljubljenika izgubio i zbog sudaca. U polufinalu prošlog Svjetskog prvenstva pobijedili su Poljsku uz veliku sudačku pomoć, a šokirani Poljaci nakon poraza bili su neutješni. 
 
"Svi su vidjeli što su suci napravili. Šteta je to za cijeli rukomet. Velika sramota, trebalo bi ih suspendirati da više nikada ne sude. Svi normalni navijači znaju da se pobjednik znao prije utakmice. Nemoguće ih je bilo pobijediti", bijesnio je poljski rukometaš Chrapowski nakon poraza u Kataru.
 
Ovaj put, Katar s tek četvoricom plaćenika očito će biti daleko od borbe za medalje. Teško bi im u tome pomogli i suci s utakmice protiv Poljske...
 
 

Pročitajte više