U masovnoj tučnjavi Torcide i BBB-a u Metkoviću privedeno sedam Zagrepčana

U METKOVIĆU, uoči pripremnog susreta Dinama s tamošnjim drugoligašem NK Neretva, došlo je do novog žestokog obračuna Torcide i BBB-a, potvrđeno nam je iz PU dubrovačko-neretvanske.

"Do masovne tučnjave došlo je oko 13 sati u Ulici kralja Zvonimira u Metkoviću, kada je veća skupina BBB-a napala malobrojnije pripadnik Torcide. Privedeno je i prekršajno obrađeno sedam Zagrepčana, dok su četiri osobe ozlijeđene od kojih jedna teže." - riječi su glasnogovornika.

Kako tvrdi, letjele su stolice, gajbe i ostali upotrebljivi predmeti sve dok se navijači po dolasku policije nisi razbježali. Od sedam uhićenih osoba, jedna ima zakonsku zabranu praćenja sportskih priredbi.

Incident u gradu gdje se s velikim žarom podjednako navija i za Hajduk i za Dinamo, bio je očekivan pa su organizatori susreta sigurno bili na većem oprezu. U iskazivanju fanatizma uoči prvog Dinamovog prepremnog ispita stradavali su automobili, ali i glave. Tri su osobe, kao što smo napomenuli, lakše ozlijeđene, dok je jedan navijač zaradio prijelom šake.

Kako doznajemo, u metkovićkom Prekršajnom sudu svi su suci pozvani na dežurstvo, obzirom da je uhićen veći broj navijača, pa se očekuje njihovo privođenje i podizanje prijava.

Prema svjedočenju stanovnika Metkovića koji žive blizu stadiona, odmah nakon početka utakmice poletjele su bengalke sa tribina, pretpostavlja se da su ih bacili pripadnici BBB-a.

Iz izvora bliskih policiji u Metkoviću saznajemo da je redarstvo tog grada zbog očekivanja još većih nereda poslije završetka utakmice hitno zatražilo policijska pojačanja iz susjednih županija. Strahuju naime, da je prema Metkoviću krenulo još pripadnika obaju navijačkih skupina i cilj im je spriječiti dodatne nerede.

Doznajemo također da su u Metkoviću brojni pripadnici policije su na svim važnijim punktovima u gradu, a naročito oko stadiona "Iza vage".

Tajnik splitske navijačke udruge Stipe Lekić nije upućen u metkovićka zbivanja, pa niti pd njega nismo uspjeli doznati tko je i na koji način inicirao sukob.

Podsjetimo, ovaj slučaj žestokog obračuna BBB-a i Torcide na neutralnom terenu podsjeća na velike nerede u Širokom Brijegu prije tri godine, također u vrijeme zimske pauze, kada je u tom gradu vladalo opsadno stanje. Policija je koristila i vatreno oružje u suzbijanju nereda, u kojima je ozlijeđeno više od 20 osoba, a jedan pripadnik policije je teško ozlijeđen.

Tučnjave navijača i razbijanje po kafićima prije i poslije odigravanja utakmice Dinama i Hajduka na Memorijalnom turniru Gojko Šušak morali su smirivati i specijalna policija BiH, a tridesetak pripadnika jedne i druge navijačke skupine završilo je u mostarskom zatvoru.

D.R.,Z.A.
Foto: Metkovic.hr

Pročitajte više