ATP

"U namještanje teniskih mečeva uključeni su i treneri, privlači ih laka zarada"

Foto: EPA/Getty Images

ARGENTINSKI tenisač Marco Trungelliti odlučio je krenuti u borbu protiv namještanja mečeva u tenisu te se pojavio kao glavni svjedok protiv trojice svojih kolega koji su optuženi za namještanje mečeva.

Trungelliti je za svoju iskrenost dobio prijezir od drugih igrača i stres koji je narušio njegovo zdravlje i igru. Također tvrdi da su ga izdali teniski administratori i njihovi antikorupcijski istražitelji.

U intervjuu za Tennis.now navodi da su ga nagovorili da iznese dokaze, ali i da ga nisu javno branili od onih koji su mu ukaljali ime nadjenuvši mu etiketu izdajice. 

"Oni su me samo iskoristili. Bila je to katastrofa. Po mom mišljenju, to je bio jedan od najgorih postupaka koje sam ikad vidio. Još uvijek plaćam cijenu", rekao je Trungelliti.

Trungelliti je svjedočio protiv trojice tenisača od kojih je najpoznatiji Nicolas Kicker, koji se nalazi na 84. mjestu ATP liste, do sada najuspješniji igrač osuđivan za namještanje mečeva, a tu su još Federico Coria i Patricio Heras.

"Nisu samo igrači problem, tu je uključen i velik broj trenera. Ako je igrač mentalno slab, onda se lako prepusti jer je riječ o laganoj zaradi. Za sat vremena možete dobiti 100 tisuća dolara", dodao je Trungelliti.

Pročitajte više