U Napulju zgroženi navijačima Eintrachta: Nemoguće da ovo gledamo u 2023.

Screenshot: Twitter

TRI NAVIJAČA Eintrachta i petorica navijača Napolija uhićeni su nakon sukoba s policijom u Napulju prije i nakon utakmice osmine finala Lige prvaka u srijedu navečer između talijanskog i njemačkog kluba. Napoli je u uzvratnom susretu osmine finala porazio Eintracht s 3:0 te se ukupnim rezultatom 5:0 plasirao u četvrtfinale.

Premda su talijanske vlasti zabranile njemačkim navijačima dolazak na stadion zbog zabrinutosti o mogućem nasilju, više od 500 Eintrachtovih ultrasa ipak je doputovalo u Italiju. Neredi su počeli u srijedu poslijepodne i nastavili su se nakon utakmice. Navijači su bacali dimne bombe, baklje, stolice, boce na policiju, koja je uzvratila suzavcem.

Branič Napolija zgrožen

Na snimkama se vidi kako je jedan policijski automobil zapaljen, ali i kako navijači Napolija gađaju autobuse koji su prevozili navijače Eintrachta. Nakon utakmice u blizini hotela u kojem su bili smješteni njemački navijači došlo je do tučnjave, a policija je odgovorila suzavcem i vodenim topovima.

"Nemoguće je da i dalje sve ovo gledamo u 2023. godini. To je loše za grad i loše za nogomet. Ljudi dođu, unište i onda odu, to nije dobra stvar, žao nam je što gledamo te stvari", rekao je obrambeni igrač Napolija Brazilac Juan Jesus.

Počinitelji još nisu identificirani

Šestorica policajaca su ozlijeđena u izgredima, a identifikacija počinitelja nasilja "još je u tijeku analizom slika" koje je policija snimila ili objavila na društvenim mrežama. Eintracht i njegovi navijači pod strogim su nadzorom UEFA-e od prošle sezone, nakon nereda i upotrebe pirotehničkih sredstava na svom Waldstadionu, nakon utakmice protiv West Hama u svibnju.

Navijači Eintrachta sudjelovali su u neredima i u rujnu u Marseilleu prije i za vrijeme utakmice Lige prvaka protiv francuskog kluba. Navijači OM-a i Eintrachta gađali su se dimnim bombama i bengalkama na stadionu Velodrome nekoliko minuta prije početka utakmice, a nereda je bilo i u gradu.

Pročitajte više