U njega su vjerovali samo Ronaldo, psihologica i engleski car kladionica: Zaradio milijun na Ederu

Foto: Guliver Image/Getty Images

DA NIJE već legendarnih portugalskih problema s napadačima, izbornik Santos nikada ne bi na Euro zvao "golgetera" koji je u godinu dana prije Eura zabio tek šest golova.

Jer otkako je prošlog ljeta iz Brage došao u Swansea, Eder za pola sezone nije postigao nijedan gol u 16 nastupa, pa je poslan na posudbu u Lille, gdje je u drugom dijelu sezone postigao spomenutih šest. 
 
Minutaža mu je na Euru bila sukladna učinku; u prvih šest utakmica dobio je 13 minuta. I onda u finalu, izbornik Fernando Santos deset minuta prije kraja regularnog dijela uvodi Edera umjesto Renata Sanchesa.
 
Svi znate što se desilo u 109. mminuti. Igrač koji u dotadašnjih 28 nastupa za Portugal nije postigao nijedan gol na službenim utakmicama, sjajno zabija zgoditak za europski naslov.
 
Nakon utakmice neočekivani portugalski narodni heroj zahvaljivao se Cristianu Ronaldu, koji mu je prilikom ulaska u igru rekao "Znam da ćeš zabiti", te psihologici Susani, koja mu je puno pomogla kada je odlazio na seanse zbog golgeterske krize u koju je upao.
 
Ali, nisu njih dvoje jedini koji su vjerovali u Éderzita Antónia Macedo Lopesa. Par funti na njega kao strijelca gola u finalu Eura, valjda iz zajebancije uložio je još uvijek nepoznati 32-godišnji Englez iz Birminghama, što mu je donijelo milijun funti dobitka!
 
Po društvenim mrežama razglašena je potraga za vidovnjakom, ali on se još nije javio i otkrio identitet.

Pročitajte više