U prvom kolu Eura U16 hrvatski košarkaši nakon produžetka poraženi od Španjolske

HRVATSKI košarkaši, igrači do 16 godina starosti, poraženi su u prvom nastupu na Europskom prvenstvu u Kaunasu. Bolja od naše reprezentacije je nakon produžetka sa 66:64 bila Španjolska.

Izabranici Damira Rajkovića od početka su utakmice bili u minusu. Na poluvremenu su zaostajali 12 koševa (36:24), a u jednom trenutku u trećoj četvrtini čak 16 (43:27). No, do kraja tog dijela igre smanjili su na 44:37, a onda je u posljednjoj četvrtini krenuo uspješan lov.

Naši su u jednom trenutku i poveli (54:53), no završni napad su dočekali s minusom od tri koša (57:54). Ipak, u posljednjoj je sekundi tricu za produžetak pogodio najbolji hrvatski igrač u četvrtak Marko Ramljak. U produžetku su Španjolci gotovo cijelo vrijeme imali laganu prednost, a dvije sekunde prije kraja Ramljak je imao novu priliku za izjednačenje i drugi produžetak. No, ovaj put nije bio precizan za dva poena i startna je pobjeda otišla u ruke Španjolaca.

Ramljak je za Hrvatsku postigao 25 koševa uz sedam skokova, Antonio Boban je dodao 14 poena, a Dario Šarić sedam poena i isto toliko skokova, ali i pet izgubljenih lopti. Mladi Šibenčanin, koji je na meti španjolskog Caja Laborala, zbog pet je prekršaja morao napustiti igru tri minute prije kraja regularnog dijela. Španjolce je u četvrtak s 11 koševa predvodio Diez.

Hrvatsku u petak u 19.15 očekuje dvoboj protiv Češke.

Europsko U16 prvenstvo, skupina C, 1. kolo:

Španjolska – Hrvatska 66:64 (57:57)

Njemačka – Češka 75:64

Pročitajte više