U Rijeci predstavljene etape "Gira" u Hrvatskoj

PROJEKT dviju etapa biciklističke utrke Giro dItalia koje će se 23. i 24. svibnja odvijati u Istri predstavljen je danas u Rijeci te je tom prilikom istaknuto da je to najveći sportski događaj do sada u Hrvatskoj.

Predsjednik Organizacijskog odbora ovih etapa Marino Brečević na konferenciji za novinstvo je kazao da je to prilika, zahvaljujući velikom interesu medija za praćenje ove utrke, za kreiranje drugačije turističke percepcije Hrvatske. Ponajprije se to odnosi na tražište od 60 milijuna rekreativnih biciklista, koliko ih po procjenama ima u Europi.

Najbolji hrvatski biciklist Vladimir Miholjević, koji će za nastupiti na ovogodišnjem "Giru" za momčad Alessio-Bianchi, što će mu biti treći nastup na "Giru", kazao je da mu je dolazak ove utrke u Hrvatsku još veći motiv za pripreme. Rekao je da je cilj svakog biciklista koji započinje sportsku karijeru nastup na "Giru", a prolazak etape kroz njegov kraj iznad realnih očekivanja.

"Giro dItalia" ove godine starta u Genovi 8. svibnja, a završava 30. svibnja u Milanu. U Hrvatsku će stići iz Trsta 23. svibnja na graničnom prijelazu Požane, a cilj je tog dana u Puli. Sljedećeg dana etapa kreće iz Poreča, a iz Hrvatske izlazi na graničnom prijelazu Plovanija. Cilj te etape je u mjestu San Vendemiano kod Trevisa.

Dnevno će se televizijski u programu RAI-ja pratiti etape prijenosom i specijalnim emisijama ukupno pet sati. Prijenos preuzima i Eurosport i još neke svjetske televizijske kuće. U utrci sudjeluje 180 biciklista, a u karavani je, uz njih, ukupno 2500 sudionika, što članova ekipa, pratećih službi i novinara, kojih je akreditirano 900. Po procjenama utrku prati oko 100 milijuna televizijskih gledatelja.

Pročitajte više