U samo osam minuta ispisana povijest Premier lige

Foto: Profimedia

SOUTHAMPTON i Tottenham odigrali su 3:3 u utakmici 28. kola engleske Premier lige. Mislav Oršić i Duje Ćaleta-Car ponovno nisu bili u kadru za Southampton, inače posljednju momčad ljestvice, dok je Ivan Perišić u igru ušao u 37. minuti i zabio gol za vodstvo svoje momčadi od 3:1.

Ulaskom Perišića u igru ispisana je i povijest engleske Premier lige. Hrvatski reprezentativac bio je četvrta zamjena na susretu, druga za Tottenham u prvom poluvremenu. Prije gostiju, za koje je uz Perišića već ranije u igru ušao Dejan Kuluševski, dvije su promjene izveli i domaćini.

Niz ozljeda

Kuluševski je zamijenio Richarlisona u 5. minuti, a već u osmoj zbog ozljede su morali mijenjati i domaćini. Armel Bella-Kotchap morao je napustiti teren, a umjesto njega ušao je Mohammed Salisu. Prvi put u povijesti engleske Premier lige dvije su momčadi napravile zamjenu već do osme minute.

Niz ozljeda nastavljen je u 34. minuti kad je Jan Bednarek morao van terena, a Ainsely Maitland-Niles umjesto njega u igru. Sve je zaokružio Perišić u 37., kao zamjena za Bena Daviesa. Samo jednom prije, u travnju 2006., dogodilo se da su dvije momčadi imale po dvije zamjene u istoj utakmici Premier lige već do poluvremena. Tu utakmicu igrali su Newcastle i Wigan.

 

Pročitajte više