U Slovačkoj briljirao, a prije šest godina nije prošao probu na Kantridi: Kekov adut u pohodu na Ligu prvaka

Foto: Facebook Rapid

MATEJ JELIĆ je na korak do dolaska na Rujevicu. Već neko vrijeme traju pregovori između hrvatskog prvaka i bečkog Rapida oko transfera 26-godišnjeg Našičana u Rijeku. Prema najnovijim informacijama izgledno je da će do dogovora doći te da će Jelić biti Kekov adut u pohodu na plasman u Ligu prvaka.
 
Pregovori su ušli u završnu fazu, a Jelić bi na Rujevicu trebao doći na jednogodišnju posudbu s pravom prvootkupa ugovora.
 
Jelić je karijeru započeo u Belišću, da bi preko Dinama, Lokomotive, Lučkog, Karlovca i Rudeša 2013. godine preselio u Slovačku.
 

Tamo je briljirao i bio je prvi strijelac prvenstva 2014/15. u dresu Žiline (19 pogodaka), zabijao je i u europskim utakmicama te posljednjeg dana prijelaznog roka, u ljeto 2015. godine, za milijun eura preselio u bečki Rapid. Za dvije godine u Austriji upisao je 54 nastupa u dresu Rapida i zabio je devet golova.
 
Zanimljivo je to da je Jelić već jednom bio u Rijeci, ali se tada nije uspio izboriti za mjesto u momčadi. Godine 2011. bio je na probi na Kantridi, ali tadašnji trener Ivo Ištuk odlučio se za Slovenca Čehića.
 

Pročitajte više