HRVATSKA - SLOVAČKA

U Slovačkoj dan žalosti: "Ljudski životi su važniji od pobjede nad Hrvatskom"

Foto: EPA

HRVATSKA nogometna reprezentacija u kvalifikacijama za Euro igra protiv Slovačke sutra na Rujevici. Viceprvacima svijeta bit će dovoljan i bod za prolaz na Euro, a Slovaci moraju ići na pobjedu.

Utakmicu na Rujevici najavili su slovački izbornik Pavel Hapal i Marek Hamšik.

Presica je otvorena pitanjem o nesreći u Slovačkoj gdje je u sudaru autobusa i kamiona poginulo 13 ljudi. U Slovačkoj je proglašen i dan žalosti.

"Napravit ćemo sve da malo razveselimo naš narod, ali nogomet i pobjeda nad Hrvatskom su manje bitni od ljudskih života", rekao je Hamšik pa dodao:

"Zanimljiva je skupina. U svaku utakmicu smo ulazili kao da je zadnja, moramo pobijediti, ali znamo kakva je kvaliteta Hrvatske. Želimo pobjedu. Očekuje nas loša vremenska prognoza, ali teren je jako dobar, to neće biti problem. Jak vjetar večeras? Osjetili smo vjetar već u avionu, ali na stadionu se ne osjeća toliko zbog tribina. Pripreme su kao i za svaku utakmicu. Svaki trening smo išli maksimalno, analizirali smo Hrvatsku i imamo dogovorenu taktiku, nadam se da ćemo je uspjeti realizirati."

Riječ je preuzeo slovački izbornik.

"Bio bi dobar osjećaj da kao Čeh odvedem Slovačku na Euro", rekao je Hapal.

Jedan slovački novinar pitao je Hapala što misli o tome da će možda doći do odgode utakmice zbog nevremena. Utakmica bi se mogla igrati u nedjelju od 14:30.

"Ne razmišljamo o tome. Imali smo pripreme na kiši, to nam pomaže, a kiša nam nije toliko bitna. Nadam se da samo vjetar neće biti jak."

"Svi moji igrači su zdravi i spremni za utakmicu. Odlučio sam tko će igrati protiv Hrvatske, jedino neka ozljeda na treningu može utjecati na sastav. Znam da moramo pobijediti. Taktika neće biti da idemo sve u napad, moramo zabiti, ali isto tako ne smijemo primiti ako želimo pobjedu", završio je izbornik Slovačke.

 

Pročitajte više