U Srbiji se stvara vaterpolski Dream Team. Legenda gradi najmoćniji klub na svijetu

Foto: Epa

BEOGRAD će od 3. do 5. lipnja biti domaćin završnog turnira ili Final 8 Lige prvaka u vaterpolu. Štoviše, Beograd će biti domaćin ovog turnira i 2022. i 2023. godine, a domaćin ili organizator natjecanja je VK Novi Beograd.

To nadalje znači da je ovaj klub automatski stekao mjesto u Ligi prvaka sljedeće dvije sezone i pravo nastupa na završnom turniru. Vijest ovakvog sadržaja potvrdio je srpskim medijima Aleksandar Šoštar, sportski direktor VK Novog Beograda, kluba koji je osnovan prije samo šest godina.

Uz Mladost i Pro Recco Partizan je najtrofejniji klub u povijesti vaterpola, no oni su nebrigom grada i države odavno nestali sa scene. Radnički i Crvena zvezda jedno su vrijeme pokušavali vratiti srpski klupski vaterpolo na veliku scenu, ali i to je jako kratko trajalo. A onda je stvar u svoje ruke uzeo legendarni Aleksandar Šapić, u svoje vrijeme najbolji igrač svijeta. Šapić je dugo u politici, a godinama je na funkciji predsjednika Općine Novi Beograd i njegova je stranka tu na vlasti. Šapić je odriješio kesu i plan mu je od Novog Beograda stvoriti najmoćniju silu Europe i s trona skinuti Pro Recco.

Šapić je za trenera prije dvije godine doveo velikog Vladimira Vujasinovića, ljetos je iz Mladosti stigao Miloš Ćuk, a ovih dana je klub dogovorio dolazak dvojice srpskih reprezentativaca, i dalje ponajboljeg centra svijeta Duška Pijetlovića te braniča Radomira Drašovića. U završnoj fazi su i pregovori s Nikolom Jakšićem iz Ferencvarosa, a uspiju li iz Pro Recca dovesti Dušana Mandića i Aleksandra Ivovića, Novi Beograd će izgledati nepobjedivo.

Pročitajte više