MMA

U subotu se bori za UFC naslov, ima sedam kilograma viška: "Ovo je rekord"

Foto: Getty Images/Gulilver Image

PAULO Costa jedan je od najboljih MMA boraca na svijetu. U noći sa subote na nedjelju će se boriti protiv Israela Adesanye za titulu prvaka u srednjeteškoj kategoriji UFC-a.

Costa je razoran udarač, ali je tijekom svoje karijere često dobivao etiketu čovjeka koji koristi doping i koji se ne bori u svojoj prirodnoj kategoriji. Naime, Costa u svakodnevnom životu ima oko 105 kilograma, dok se za potrebe borbe spušta na 84 kilograma. Index je već pisao o opasnosti skidanja kilograma u kojem je glavni princip dehidracija organizma.

Costa se malo više od mjesec dana prije početka borbe na društvenim mrežama pohvalio da se po prvi put u kampu spustio ispod sto kilograma, a jučer je objavio kako četiri dana uoči borbe ima 91 kilogram.

"Inače do granice od 91 kilograma stignemo dva dana prije borbe, sada smo to uspjeli već u utorak", rekao je njegov menadžer Walid Ismail.

Na prozivke od strane borilačke zajednice, a posebno njegovog suparnika Adesanye, kako se tijekom kampa i prilikom skidanja kilograma služi nedozvoljenim sredstvima, Costa je odlučio odgovoriti: "To su smiješne optužbe. Izgledam sjajno jer iza sebe imam sjajan tim. Trenere, liječnike, nutricioniste... Naravno, pomaže mi i genetika, a i volim trenirati. To je ključ uspjeha". 

Pročitajte više