U teškoj nesreći u Rijeci poginuo nekadašnji hrvatski olimpijac Antonio Rački

Foto: Novi list

U SINOĆNJOJ prometnoj nesreći u riječkom tunelu Pećine poginule su dvije osobe, a teško su ozlijeđena i obojica vozača, dok je preživjeli putnik iz automobila zadobio lakše ozljede. U nesreći su sudjelovali osobno i teretno vozilo riječkih registracijskih oznaka.

U jednom trenutku u nepreglednom zavoju vozač automobila izgubio je nadzor nad vozilom i prešao na lijevu stranu kolnika te se izravno sudario s teretnim vozilom iz suprotnog smjera, kojim je upravljao 62-godišnjak. Od siline udarca osobno vozilo se zarotiralo na kolniku i pritom su trojica putnika ispala iz vozila. Dvojica muškaraca u dobi od 19 i 50 godina preminula su na mjestu događaja, dok su vozač i treći putnik ozlijeđeni.

Na mjestu preminuo Antonio Rački

Jedna od žrtava teške nesreće bio je Antonio Rački, hrvatski skijaški olimpijac, piše Novi list. Rački je živio u Rijeci, a nastupio je na dvama Zimskom olimpijskim igrama - u Lillehammeru 1994. godine te u Naganu 1998. godine. U norveškom Lillehammeru je nastupio sa samo 18 godina, i to u maratonu u skijaškom trčanju, kombinaciji, 10 kilometara klasično i 30 kilometara slobodno. 

U maratonu je osvojio 52. mjesto, dok je još nastupio i u utrkama na 10 kilometara klasično (79. mjesto), kombinaciji (71. mjesto) i 30 kilometara slobodno (63. mjesto). Četiri godine kasnije nastupio je i na Olimpijskim igrama u Naganu, ali zbog bolesti nije stigao do cilja u utrci na 10 kilometara, dok u utrci na 30 kilometara nije ni startao..Karijeru skijaškog trkača je prekinuo u 23. godini.

Pročitajte više