U top 5 najboljih Hrvata prošlog vikenda je jedan za kojeg vjerojatno niste čuli

Foto: Profimedia

ROKO ŠIMIĆ (19) je najbolje ocijenjeni hrvatski nogometaš za razdoblje od petka do nedjelje prema SofaScoreu. U top 5 su također Ivan Rakitić (34), Domagoj Antolić (32), Kristijan Jakić (25) i Matej Maglica (24). Šimić je u službenom debiju za Zurich, gdje je do kraja sezone na posudbi iz Salzburga, ušao u igru u 77. minuti utakmice 17. kola švicarskog prvenstva protiv Luzerna (2:2).

Šimiću je malo vremena bilo dovoljno za dva pogotka. Sin bivšeg hrvatskog reprezentativca Darija prvo je zabio u 89. minuti odličnim volejem izvan šesnaesterca, dok se četiri minute kasnije drugi put upisao u strijelce i tako svojoj momčadi donio bod. SofaScore mu je dala ocjenu 8.6.

Rakitić igrač utakmice, Antolić zabio

Rakitić je u 89. minuti pogodio iz kaznenog udarca, donijevši Sevilli u 18. kolu La Lige važnu pobjedu nad Cadizom. Sastav bivšeg hrvatskog reprezentativca time je pobjegao iz zone ispadanja španjolskog prvenstva. Ujedno je proglašen najboljim igračem utakmice.

Antolić je zabio u 12. minuti sudačke nadoknade za 3:1 pobjedu njegova Damaca nad Al-Fatehom u 14. kolu saudijskog prvenstva. Bivši igrač Lokomotive i Dinama je 2018. godine otišao u poljsku Legiju, a zatim 2021. potpisao za Damac.

Jakić je odigrao cijelu utakmicu 16. kola Bundeslige, u kojem je njegov Eintracht Frankfurt pobijedio Schalke 3:0. Hrvatski reprezentativac, iako veznjak, opet je igrao na mjestu desnog braniča u liniji s tri igrača.

Tko je Matej Maglica?

Posljednji na popisu petorice najboljih Hrvata je Matej Maglica. Riječ je o braniču St. Gallena 1879 koji je u 17. kolu švicarskog prvenstva remizirao s Baselom. Maglica je većini nogometnih pratitelja nepoznat igrač. Rođen je u Slavonskom Brodu, a nakon igranja za Marsoniju otišao je u Njemačku.

Ondje je nastupao za TSG Backnang, Göppinger SV i drugu momčad Stuttgarta, dok je prošle godine otišao na posudbu u St. Gallen, koji ga je kasnije i otkupio. Maglica ima ugovor do 2024. godine, a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 750 tisuća eura.

Pročitajte više