U Zagreb stigla Kraljica Sljemena iz 2010., ali i upozorenje: Trebamo minus, stanje je kritično!



PRIPREME za "Snow Queen Trophy" 2012. pri samom su kraju. Crveni spust je spreman,
prošla noć na Sljemenu bila je hladna pa je voda injektirana u snijeg učinila
svoje i staza je zaleđena. Danas i sutra postavljat će se zaštitne ograde i uređivati cilj, kako bi Sljeme 2. siječnja, dan prije ženske utrke, spremno dočekalo najbolje svjetske slalomašice.

Neke od njih već danas stižu u Zagreb: Francuskinje će u hrvatskoj metropoli dočekati Novu 2012. godinu. Najdužu noć u Zagrebu će provesti Nastasia Noens, trenutno među 10 najboljih slalomašica svijeta, Sandrine Aubert - sljemenska Snježna kraljica iz 2010. i Tessa Worley, jedna od najboljih veleslalomašica svijeta.

Hladno vrijeme noćas, kao i tijekom jutra, razveselilo je organizatore, koje su itekako zabrinule riječi Markusa Mayra, FIS-ovog direktora slalomskih i veleslalomskih utrka. Čovjek koji je u svjetskoj skijaškoj federaciji zadužen za pripreme staza i provjeru sigurnosti na borilištima, iznimno se pohvalno izrazio o organizaciji zagrebačke utrke, koja je "na najvišoj razini", ali za održavanje utrke pretoplo vrijeme, ugrožava napore koje svi ulažu kako bi utrka protekla besprijekorno.

"Kvaliteta staze koja je iznimna, ima dovoljno snijega i priprema staze s balvanima je poslužila, ali sve ovisi o vremenu, odnosno kojliko će idućih dana biti temperature ispod nule. Minus temperature jednostavno moramo imati, jer situacija je kritična" dramatično je upozorio Mayr.

Podsjećamo, osmo izdanje "Snow Queen Trophya" na Sljemenu se održava 3. i 5. siječnja 2012. Javna izvlačenja startnih brojeva bit će održana na Trgu bana Jelačića, uz zabavni program za građane. Startni brojevi za ženski slalom izvlačit će se 2. siječnja u 19 sati, a zamuški slalom 4. siječnja također u 19 sati.

Obje ovogodišnje slalomske utrke ponovno će biti noćne. Start prve vožnje ženskog slaloma je 3. siječnja u 15 sati, a druge vožnje u 18 sati. Start prve vožnje muškog slaloma 5. siječnja je u 14:30, dok druga vožnja najboljih svjetskih slalomaša počinje u 17:30 sati.

Pročitajte više