KVALIFIKACIJE ZA EURO

U-19 MAĐARSKA - HRVATSKA 0:2 Sjajna Hrvatska kupila šansu za Euro

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

HRVATSKA U-19 reprezentacija pobijedila je Mađarsku 2:0 u 2. kolu druge faze kvalifikacija za Europsko prvenstvo i kupila si šansu da u utorak protiv Norveške izbori plasman.

Rezultati by SofaScore

Momčad Ivana Gudelja odigrala je odličnu utakmicu, a mogla je povesti već u 2. minuti kad je Blagajić loše pucao u jako dobroj situaciji. U 14. minuti je Antonio Marin, apsolutno najbolji igrač utakmice, sjajno proigrao Baturinu koji izlazi sam pred mađarskog golmana, ali puca ravno u njega.

No Hrvatska je ipak došla do zasluženog vodstva u 18. minuti. Ante Palaversa je odlično ubacio iz slobodnog udarca, mađarski golman je zaplivao i Šutalo je glavom samo spustio loptu u gol.

Potpuno neočekivano Mađari su nakon primljenog gola zaigrali puno bolje, ali jedinih desetak minuta svoje dominacije nisu uspjeli iskoristiti. Mogli su izjednačiti već u sljedećem napadu kad je Kiss slomio Čulinu, ali je Kotarski sjajnom obranom te uz pomoć vratnice uspio zaustaviti njegov udarac.

Do poluvremena je uglavnom Marin terorizirao mađarsku obranu koja je jedva izlazila s njim na kraj, ali nije imala nikakve šanse u 48. minuti. Gosti su neoprezno igrali rukom na 20-ak metara od gola, a Marin je fantastično prebacio živi zid i riješio pitanje pobjednika.

Da su hrvatski reprezentativci bili malo koncentriraniji, do kraja bi napunili mađarsku mrežu. U 70. minuti Baturina očajno reagira u čistoj prilici, sedam minuta kasnije Šipoš promašuje mrtvu šansu, a dvije minute kasnije Kovacs je odličnom obranom iz rašlji izvadio bombu Palaverse s 30 metara.

Tako je Hrvatska došla do pobjede koja joj omogućuje da u utorak u Sinju pobjedom protiv Norveške možda izbori plasman. Kažemo možda jer će joj za to trebati pomoć Mađara koji bi morali uzeti barem bod Nijemcima.

 

 

Pročitajte više