KVALIFIKACIJE ZA U-21 EURO

U-21 HRVATSKA - ŠKOTSKA 1:2 Škoti u posljednjih deset minuta okrenuli utakmicu

Foto: Pixsell

MLADA hrvatska reprezentacija izgubila je na Šubićevcu od Škotske 2:1 u dramatičnoj kvalifikacijskoj utakmici za Euro 2021, iako je vodila do 80. minute.

Momčad Nenada Gračana, u kojoj više nema Nikole Vlašića, Duje Ćaleta-Cara, Alena Halilovića i Josipa Brekala, odlično je otvorila utakmicu i povela već u 10. minuti. Nikola Moro je odlično ubacio s desne strane, a njegov novi suigrač iz Dinama Sandro Kulenović lijepo glavom pogodio sami kut za 1:0.

Hrvatska je potpuno kontrolirala utakmicu u prvom poluvremenu, a posebno dobro igrali su Lovro Majer i Nikola Moro. Škoti su se orijentirali na duge lopte na svojeg najopasnije igrača Frasera Hornbyja koji je najbliže golu bio u 28. minuti. Primio je ubačaj iz auta i prebacio Šutala, ali ga je Kalaica sustigao i izbio loptu. Iako je dominirala, Hrvatska nije do poluvremena uspijevala stvoriti još neku pravu šansu, a umalo je povela u 2:0 u 36. minuti, ali je Nejašmićev udarac prohujao pokraj gola.

U nastavku ista slika. Hrvatska je bez previše problema čuvala vodstvo, no kako se susret bližio kraju, Škoti su postajali sve opasniji. Da bi mogli zabiti, najavili su u 71. minuti kad je Hornby dobro pucao s desetak metara iskosa, ali je Šemper obranio njegov udarac. Hrvatska je krenula u kontru u kojoj Ivanušec sjajno u šansu gura Kulenovića, ali Doohan brani njegov udarac. U 78. minuti škotski izbornik izvadio je dva igrača te ubacio Middletona i McLennana što će se pokazati sjajnim potezom.

U 81. minuti Middleton je dodao McLennanu koji je primio loptu iskosa s desne strane. Kalaica je oklijevao i nije izašao u blok i McLennan je krasnim udarcem pogodio suprotni Šemperov kut za 1:1. Izjednačujući gol je potpuno presjekao Hrvatsku čija se igra u sekundi raspala. Škoti su nanjušili priliku i potpuno okrenuli utakmicu minutu prije kraja. Neugodni Hornby je pobjegao Sosi, ali ga je Stuttgartov bek uspio sustići i blokirati njegov udarac. U nastavku akcije lopta je došla do McCroriea koji je centrirao, a McLennanov udarac glavom se provukao ispod Šempera u gol za konačnih 1:2.

Rezultati by SofaScore

Tako je Hrvatska upisala poraz u premijernom nastupu u kvalifikacijama za Euro u kojima će, osim sa Škotskom, u skupini igrati s Češkom i Grčkom, momčadima s kojima je igrala i u zadnjem ciklusu. Tu su još i Litva i San Marino, a na Euro će ići pobjednici skupina i najbolja drugoplasirana momčad. Preostalih osam drugoplasiranih reprezentacija igrat će dodatne kvalifikacije. Euro se igra u Sloveniji i Mađarskoj.

 

Pročitajte više