Ubojica nogometaša: Masakrirao sam ga jer mi je pokušao silovati ženu

Screenshot: Youtube

OBEZGLAVLJENI nogometaš odsječenih genitalija pronađen je prošle subote u grmlju. Brazilsku i svjetsku javnost šokirao je užasan zločin. Okrutno ubojstvo Daniela Corree Freitasa, 24-godišnjeg nogometaša velikana Sao Paula, koji je ranije igrao za također slavni Botafogo. 

Njegovo tijelo pronađeno je u grmlju u Sao Joseu dos Pinhaisu u brazilskoj državi Parana.

"Imao je dva duboka reza na vratu, gotovo je obezglavljen, a genitalije su mu odsječene. Put na kojem je nađen je uglavnom pust i već je poznat po ostavljanju tijela", izjavili su iz policije brazilskim medijima. 

Policija je prije dva dana dobila veliku pomoć u istrazi. Javila se svjedokinja stravičnog ubojstva, koji otkriva da je ono bilo motivirano ljubomorom. Istražiteljima je dala imena počinitelja zločina. 

Tvrdila je da je nogometaš ubijen i masakriran nakon što se na zabavi udvarao djevojci čijeg dečka je razbjesnilo to, ali posebno što je nakon toga njegova djevojka otišla u stan s Freitasom. Svjedokinja koja je bila u susjednoj prostoriji i koju počinitelji zločina nisu primijetili, opisuje što se zatim dogodilo:

"U stan su upala četvorica, a jedan od njih je imao mačetu. Jasno sam čula kako Daniel moli za milost nakon što su se zaletjeli prema njemu. Nisam vidjela samo ubojstvo jer sam sjedila u sobi paralizirana strahom, ali sam čula što su mu radili, a zatim i vidjela njegovo beživotno tijelo kako leži u velikoj lokvi krvi. Odmah zatim četvorka ubojica odnijela je njegov leš, ubacili ga u kamion i odvezli se." Ovako je iskaz svjedokinje citirao njen odvjetnik Jacob Filho, dodajući da je pod policijskom zaštitom zbog straha od osvete. 

Brzo nakon iskaza svjedokinje, pronađen je i uhićen počinitelj stravičnog zločina, koji priznaje da je napravio ono što mu se stavlja na teret.

Ali, Edson Brittes Jr. u izjavi za televizijsku postaju Bandeirantes otkriva da je to napravio jer je nogometaša uhvatio u trenutku dok mu je pokušavao silovati suprugu. 

"Da, uradio sam ono o čemu cijela zemlja priča. Ali, želim da svi koji me gledate promislite što bi vi napravili u tom trenutku i situaciji kao što je ova, da zaštitite moralni integritet vaše obitelji i pomognete maloj i krhkoj ženi. Otvorio sam vrata i zatekao ga na mojoj ženi koja moli za milost. Skinuo sam ga s nje i bacio ga na pod, kako bi spriječio da je siluje to užasno čudovište. Učinio sam ono što bi napravio bilo koji muškarac za bilo koju ženu u Brazilu. To je mogla biti kćer, sestra, majka, supruga bilo koga od vas. Ali, ovaj put radilo se o Cristini, ženi s kojom sam u braku 20 godina, kojoj sam posvetio život, koja me uvijek voljela i poštovala."

Brittesova žena, kao i njihova kćer Allana, na čijoj rođendanskoj zabavi je došlo do susreta Cris i Daniela Freitasa, također su uhićeni.

Ali, Brittes brani njih obje: "Ni moja žena ni kćer nisu imale ništa s Danielom. Bez obzira na glasine, istina se uvijek sazna."

Allanda u izjavi za televiziju potvrđuje očevu priču:  "Bili smo na zabavi, nakon koje sam otišla spavati u sobu. Tada sam čula krikove iz susjedne sobe i kada sam otvorila vrata, on je bio na mojoj majci pokušavajući je silovati. Ubrzo su se pojavili ostali koji su bili na zabavi i svi su ga htjeli napasti jer moja majka je i dalje vrištala, a on nije ništa govorio. Daniela sam upoznala prije manje od godinu dana, ali nisam s njim bila u nikakvoj vezi."

Još se ne zna je li službeno potvrđen Freitasov napad na Cristinu Brittes, ali policija je uzela nogometašev mobitel u kojem je među WhatsApp porukama pronađena i ona njegovom prijatelju, u kojoj piše da "želi pojesti majku slavljenice".

Nakon toga je poslao poruku "Pojeo sam je" i fotografija na kojoj u krevetu leže nogometaš i žena na koju se poruke odnose:

Pročitajte više