NBA

Udovica Kobea Bryanta jasno dala do znanja što misli o promjeni imena dvorane Lakersa

Foto: Guliver

KULTNI Staples Center, multifunkcionalna dvorana u Los Angelesu u kojoj, između ostalih, igraju košarkaši Lakersa i Clippersa te hokejaši Kingsa, idućeg mjeseca promijenit će ime u Crypto.com Arena.

Razlog je, dakako, sponzorske prirode, a singapurska tvrtka 20-godišnja prava na ime platila je 700 milijuna dolara.

Vijest o promjeni imena u Los Angelesu je popraćena uglavnom negodovanjem, a među mnoštvom komentara istaknuo se onaj udovice Kobea Bryanta.

"Zauvijek poznat kao 'Kuća koju je izgradio Kobe'", napisala je Vanessa Bryant uz fotografiju dvorane s montažom krune nad glavom svog tragično poginulog supruga.

I nije u krivu, barem u prenesenom značenju. Staples Center otvoren je 1999., a Lakersi su u prve tri sezone igranja u njemu osvajali naslove prvaka, predvođeni Shaquilleom O'Nealom i Kobeom Bryantom.

Iako je Shaq imao veće zasluge u tim titulama, o čemu svjedoče i tri nagrade za MVP-ja tih finala, on se u Lakersima zadržao još samo dvije godine, dok je Kobe ostao Laker tijekom cijele 20-godišnje NBA karijere te je općeprihvaćen kao najveći igrač tog kluba svih vremena, unatoč strašnoj konkurenciji Magica Johnsona i Kareema Abdul-Jabbara.

Pročitajte više