Udovičić prvo ime Mladosti u pobjedi kod Vasasa

VATERPOLISTI Mladosti ostvarili su prvu pobjedu u četvrtfinalnoj skupini B Eurolige, dok je Primorje EB doživjelo težak poraz u Genovi.

Mladost je u Budimpešti došla do važne pobjede protiv Vasasa, ''žapci'' su slavili 9:8. Mađarska je momčad bolje otvorila utakmicu i nakon dvije četvrtine imala dva pogotka prednosti (6:4). No, u trećem je dijelu igre Mladost uspjela nadoknaditi zaostatak, a potom u neizvjesnoj završnici doći i do tri boda.

Prvo ime kod Zagrepčana bio je Vanja Udovičić s četiri gola, dva je dodao Ivan Buljubašić, a po jedan Antonio Petković, Frano Karač i Petar Muslim. Kod Vasasa su s dva zgoditka najefikasniji bili hrvatski reprezentativac Miho Bošković, te Gergely Katonas.

U istoj skupini B Primorje je 15:9 poraženo u gostima kod europskog prvaka Pro Recca. Talijani su praktički sve riješili već u prvoj četvrtini koju su dobili 6:2. U nastavku su mirno kontrolirali utakmicu i povećavali prednost do konačnih plus šest. Daniel Varga i Xavier Garcia su po dvaput pogađali za Riječane, a po gol su dodali Ivan Krapić, Denes Varga, Nikola Franković, Aleksandar Tiškivski i Marko Jelača.  Kod domaćina je, spomenimo, jedan pogodak postigao hrvatski vaterpolist Damir Burić.

 

Vaterpolska Euroliga, četvrtfinale, 2. kolo:

A skupina:

Partizan – Jug CO 11:10 (5-5, 2-1, 3-1, 1-2)

Budva – Jadran HN 6:5

Redoslijed: 1. Partizan 6, 2. Jug CO 3, 3. Budva 3, 4. Jadran HN 0

 

B skupina:

Vasas – Mladost 8:9 (4:3, 2:1, 0:2, 2:3)

Pro Recco – Primorje EB 15:9 (6:2, 3:1, 1:3, 5:3)

Redoslijed: 1. Pro Recco 6, 2. Primorje EB 3, 3. Mladost 3, 4. Vasas 0

Pročitajte više