UEFA podijelila velemajstoriju Kalinića i Perišića. Navijači Hajduka poludjeli

Foto: Profimedia

HRVATSKA će na Euru iduće godine igrati u skupini sa Španjolskom. UEFA je tim povodom na društvenim mrežama podsjetila na posljednji susret tih reprezentacija na EP-u. To je bilo 2016. u Francuskoj, kada je Hrvatska u zadnjoj utakmici skupine preokretom slavila u režiji Nikole Kalinića i Ivana Perišića 2:1 protiv aktualnih prvaka Europe.

Prvi gol postigao je Kalinić na Perišićevu asistenciju, a za pobjedu su zamijenili uloge. Prvi gol u ovoj koprodukciji je Kalinićeva velemajstorija. Perišić je nabacio s lijeve strane, a Kalinić je odlično utrčao ispred Sergija Ramosa te postigao fenomenalan gol. Naime, Davida de Geu svladao je petom u letu. Nije pustio da lopta padne, nego ju je velemajstorski i neočekivano petom skrenuo u gol.

Gol koji je objavljen na službenom profilu Eura 2024. podijelio je Kalinić. Činjenica da je to napravio napadač koji se početkom godine vraća u Hajduk i da je na videu njegova sjajna suradnja s legendom koja stalno obećava da će se vratiti u klub svoje mladosti, oduševila je navijače Hajduka. Njima ni najmanje ne smeta što će početkom iduće godine Perišić imati 35, a Kalinić 36 godina. 

Pročitajte više