Uefa potvrdila Indexu: Spremni smo pomoći! Brleković: Uefa je odgovorna za kriminal u HNS-u!

INDEX je u prošlosti u nekoliko navrata tražio reakciju Uefe zbog korupcije u hrvatskom nogometu, međutim do sada svaki odgovor krovne europske nogometne organizacije bio je isti: "Radi se o problemu unutar hrvatskog nogometnog saveza u koji se Uefa ne misli miješati, već ostavlja HNS-u da to istraži."

Međutim, ovaj put odgovor je bio iznenađujuće drugačiji. Uefa je doznala za događanja u Hrvatskoj i spremna je pomoći u istrazi.

"Željeli bi smo vas obavijestiti kako nas je HNS obavijestio o uhićenjima koja su izvršena u četvrtak navečer, a koja su povezana s navodnom korupcijom u hrvatskom nogometu. Za sada nismo primili nikakve druge detalje istrage, ali želimo napomenuti kako je Uefa spremna pomoći u bilo kakvoj istrazi protiv korupcije te kako će vrlo pomno promatrati rasplet i razvoj ovoga slučaja.


Dear Sir,

We would like to inform you that we have been informed by the Croatian FA about arrests made in Croatia last night in what could be alleged corruption case concerning football.

We have not received any further details from the law enforcement agencies for the time being.

UEFA is ready to assist in any investigation and we are closely monitoring the developments of this case.

Kind regards,
UEFA Media Services

Za komentar na reagiranje Uefe zatražili smo kažnjenog dopredsjednika HNS-a, bivšeg javnog tužitelja i eksperta za sportsko pravo Ivana Brlekovića.

"Opskurno je i cinično ovakvo priopćenje Uefe kad se zna da je upravo Uefa jedna od najodgovornijih institucija za ovako kaotično i kriminalno stanje u HNS-u. Naime, upravo je Uefa legalizirala onu kriminalnu i skandaloznu Markovićevu izbornu Skupštinu 17. prosinca,  a bez da je provela bilo kakav ispitni a kamoli istražni postupak za sve krađe i lopovluke koji su se dogodili na toj skupštini"

"Smatram da Uefa nema moralno pravo da se uopće u ovoj situaciji oglašava i da je to samo još jedan od njezinih demagoških trikova i štoseva kakvog smo bili svjedoci i oko čuvenog bjelosvjetskog istražitelja Uefa Robina Bokšića"

Pročitajte više