UFC 110: Reljić i Pokrajac poraženi

NAŽALOST, niti Goran Reljić, niti Igor Pokrajac nisu uspjeli slaviti u svojim dvobojima na velikom UFC-ovom spektaklu u Sydneyju.

> Cro Cop slavio tehničkim nokautom protiv nedoraslog Perosha

U prvoj borbi uvodnog dijela velikog eventa u Sydneyju, bivši Cro Copov sparing partner izgubio je tehničkim nokautom u trećoj rundi od Novozelanđanina Jamesa Te Hune. Ovo je Pokrajcu drugi uzastopni poraz u najjačoj svjetskoj MMA organizaciji nakon što je u svom premijernoj borbi prošle godine poražen od Bjelorusa Vladimira Matjušenka.

Te Huna je slavio tehnićkim nokautom u posljednjoj rundi noćašnje borbe. U prve dvije runde Igor je bio ravnopravan, u drugoj i bolji suparnik od Australca, ali nije uspio privesti borbu kraju.  Sredinom runde imao je priliku za konačni slom Te Hune, no "domaćeg" je borca spasilo zvono. Nažalost, upravo obrnuta situacija dogodila se u posljednjoj dionici. Novozelanđanin je odlično odradio jednu seriju koja je sjela na pravo mjesto i sudac nije imao izbora nego prekinuti borbu.

Reljić poražen kao veliki favorit

Reljić je, s druge strane, bio veliki favorit protiv CB Dallowayja, no niti velika hrvatska borilačka nada nije uspjela doći do svoje druge pobjede UFC- u. Dalloway je slavio jednoglasnom odlukom sudaca  29:28 na nezadovoljstvo našeg borca. Našem je borcu pripala prva runda, dok su suci procijenili da je Dollaway bio bolji u preostale dvije.

Podsjećamo, Zadranin je u svom premijernom nastupu, koji se dogodio prije gotovo dvije godine, spektakularno slavio protiv Wilsona Gouveije da bi zatim ozlijedio leđa što ga je stajalo duge pauze. Dalloway mu je bio sjajna prilika za povratak u najjaču konkurenciju koju nije uspio iskoristiti nego je ubilježio prvi poraz u karijeri.

Nakon noćašnjih poraza upitne su sudbine i Pokrajca, ali i Reljića u američkoj konkurenciji. Poznato je kako UFC ne trpi "gubitnike", posebno ako se ne radi o velikim MMA zvijezdama, pa će zanimljivo biti vidjeti hoće li hrvatski borci dobiti novu priliku u UFC-ovom oktogonu. Pokrajac je razumljivo u puno težoj situaciji nego Reljić iako je u obje dosadašnje borbe pokazao vrlo solidne nastupe. Unatoč  činjenici što s UFC-om ima ugovor na četiri borbe (odradio je dvije) Amerikanci mu u svakom trenutku mogu otkazati suradnju. 25-godišni Reljić je velika MMA nada pa bi bilo za očekivati da poraz protiv Dollawayja ne bi trebao pretjerano zakomplicirati nastavk karijere u najjačoj konkurenciji..

Pročitajte više