UFC 135: Jones dokazao da je najbolji na planetu, Koscheck nokautirao Hughesa

JON JONES je zaista nešto posebno! To je priznao i Quinton Rampage Jackson nakon što je ostao miljama kratak u noćašnjem dvoboju za titulu prvaka UFC-a u poluteškoj kategoriji. Stisnuo je ruku 23-godišnjem šampionu i morao je kapitulirati riječima:

“Mislio sam da ću moći skratiti distancu, no Jon Jones je premoćan. Dugačak je, visok i momak je stvarno toliko dobar. Svaka mu čast. Vjerujem da će još dugo vremena ostati na tronu.”

Nešto više od tri runde trebale su Jonesu da dvoboj, u kojem je ionako potpuno dominirao, privede kraju. Baš kao što je i Rampage sam rekao, izazivač jednostavno nije mogao naći distancu na kojoj bi mogao ugroziti Jonesa. Ovaj je to pak kažnjavao s čitavom lepeznom najprije nožnih, a onda i ručnih tehnika. Jedino što mu nije polazilo za rukom su rušenja koja je Prideov veteran i bivši UFC-ov prvak vješto eskivirao. No, vjerujemo da će si Bones to progledati kroz prste nakon ovako impresivne prve obrane naslova prvaka.

Iako je s Jacksonom imao nešto više posla nego sa Shogunom, Jones je u Denveru pokazao da se zaista radi o najraznovrsnijem i najtalentiranijem borcu današnjice. Kada skupi još nekoliko pobjeda (a hoće vrlo skoro) vjerojatno će ga i svijet priznati kao najboljeg P4P majstora slobodne borbe na planetu. Sljedeći u nizu izazivača jest Rashad Evans. Dvojac se već zakačio u kavezu nakon što je dana White ponovno opasao šampiona.

“Pokvario si mi već drugi poseban dan u životu. Neću puno pričati, no doći će dan osvete”, poručio mu je Jones i slavodobitno napustio kavez. Može li Evans napraviti nešto više od Rampagea? To se svi pitaju, a malo tko u to vjeruje…

U dvoboju koji je poslužio kao uvod meču večeri, Josh Koscheck je možda zaključio karijeru legendarnog Matta Hughesa. Iako je nakon meča naglasio kako ne ide u mirovinu, nego da ide na “UFC-ovu policu”, član Kuće slavnih bi ozbiljno trebao razmisliti o vješanju rukavica o klin. Noćas je drugi put zaredom poražen teškim nokautom nakon što ga je u posljednjem meču na isti način svladao BJ Penn. Doduše, bivši dvostruki UFC-ov prvak se dobro držao sve do kraja prve runde. Bio je to izjednačeni rat na nogama u kojem su oba borca primili nekoliko čvršćih udaraca. Tada je Koscheck pogodio desnim krošeom, a uslijedila je ubojita GNP serija na već uzdrmanog Hughesa. Činilo se će se spasiti i nekako preživjeti rundu, no samo sekundu prije kraja prve dionce sjeo je zadnji “čekić udarac” i ugasio legenarnog borca.

I dok ćemo meč Travisa Brownea i Roba Broughtona, u kojem je prvi slavio jednoglasnom odlukom sudaca, brzo zaboraviti, to sigurno nećemo napraviti s ratom koji su nam pružili Mark Hunt i Ben Rotwell. K-1 pobjednik iz 2001. je još jednom pokazao o kako se odličnom i talentiranom borcu radi što su u ostalom u Prideu iskusili i Mirko Filipović, Wanderlei Silva i Fedor Emelianenko. Iako je izgubio prvu rundu, Hunt je u nastavku potpuno nadjačao favoriziranog Rothwella. “Big Ben” od tempa i primljenih udaraca već na polovici druge dionice nije mogao stajati na nogamam, a Hunt ga je kažnjavao na sve moguće načine. Nedostajalo mu je samo par sekundi da posao dovrši armbarom, no potpuno iscrpljeni Amerikanac je nekako preživio do kraja meča. Odluka nije dolazila u pitanje i Hunt je ubilježio svoju drugu UFC pobjedu. Nakon onako katastrofalnog starta protiv Seana McCorklea, Samoanac je definitivno u sljedeća dva meča opravdao povjerenje Dane Whitea.

Ne smije se ne naglasiti sjajna predstava Natea Diaza. U svom povratničkom meču u laku kategoriju, Diaz je posramio bivšeg Prideovog šampiona Takanorija Gomija. Ne samo da ga je izbezumio direktima i ostalim ručnim tehnikama, nego ga je na koncu srušio i maksimalno tehnički završio armbarom. Pokazalo se da je prelazak u laku kategoriju bio pun pogodak za mlađeg brata Diaza, a Gomi je nakon tri poraza u četri UFC nastupa na tankom ledu. Ostaje li u najjačoj svjetskoj MMA promociji ili ne, saznat ćemo vrlo brzo.

Pročitajte više