UFC

UFC borac na svako pitanje odgovorio isto, suparnik ga prozvao komunistom i rasistom

Foto: Screenshot

TYRON WOODLEY, bivši UFC-ov prvak u velter diviziji, pred sobom ima veliku borbu. U noći sa subote na nedjelju borit će se protiv dojučerašnjeg izazivača Colbyja Covingtona. Radi se o dugo iščekivanoj borbi s obzirom na to da je Covington godinama prozivao Woodleyja dok je bio prvak pa je između njih dvojice nastao velik osobni antagonizam.

Povodom borbe održana je tradicionalna presica, a nju je Woodley odlučio u potpunosti iskoristiti za promociju političkih ideja koje su posljednjih nekoliko mjeseci naročito aktualne u američkom društvu. Naime, Woodley uopće nije odgovarao na pitanja novinara, nego je na svako odgovorio: Black Lives Matter.

Podsjetimo, radi se o pokretu čiji je direktan povod bilo okrutno ubojstvo Georga Floyda od strane policije, a glavni cilj mu je ukazati na policijske i druge nepravilnosti kojima su crnci u SAD-u izloženi. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ PRESICU.

*Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale.

Ovakav pristup naročito je interesantan u kontekstu Woodleyjevog suparnika. Naime, Colby Covington je veliki fan predsjednika Donalda Trumpa. Kada je osvojio privremeni pojas, ispunio je obećanje i odnio ga u Bijelu kuću, a često ga se može vidjeti i kako nosi kapu MAGA (Make America Great Again), što je bio Trumpov moto kroz kampanju.

Covington je u svojem dijelu presice koje su održane odvojeno ovako prokomentirao Woodleyjevo ponašanje: "Mi smo dva tipa koji žele ubiti jedan drugog. Crveno protiv plavog, kapitalizam protiv komunizma. Jedini rasist ovdje je Woodley. A jedina rasa (race) koja postoji u ovoj borbi je utrka (race) da ga se izbaci iz UFC-a."

UFC je snimke presica izrezao i odlučio ne objaviti na svojem YouTube kanalu, što se ne događa gotovo nikad.

Pročitajte više