UFC ima novog prvaka. Zadnji poraz nanio mu je sjajni hrvatski nokauter

Foto: Sportklub

SREDNJA divizija UFC-a ima novog prvaka. Južnoafrički borac Dricus Du Plessis savladao je Amerikanca Seana Stricklanda nakon pet rundi meča. Sucima posao nije bio lak, ali su dvojica bodovali 48:47 za Dricusa, dok je jedan jednako bodovao za Stricklanda.

Četvrta runda bila je najbolja u borbi koja je održana u Torontu, s nekoliko sjajnih udaraca i preokreta, a navijači su podijeljeni oko toga kome je trebala pripasti pobjeda. Zanimljivo, Strickland je imao više značajnih udaraca (173 nasuprot 137) te je bio precizniji jer je pogađao 42 % udaraca, četiri više od suparnika.

KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KAKO JE DU PLESSIS OSVOJIO TITULU

U drugom mečiu za titulu na eventu, Raquel Pennington je jednoglasnom odlukom sudsaca svladala Mayru Bueno Silvu te uzela titulu u ženskoj bantameight kategoriji. Tron je ostao upražnjen kada je Amanda Nunes, tada aktualna prvakinja, odlučila da ide u mirovinu ljetos.

Nevjerojatna serija Južnoafrikanca. Zadnji ga je pobijedio Soldića

Za Du Plessisa je ovo kruna karijere. Sada je na omjeru od 21 pobjede i dva poraza, a slavlje nad Stricklandom mu je bilo deveto u nizu. Zadnji meč je izgubio 2018. godine. I to je bilo u meču za titulu, ali onu KSW-a.

Tad ga je pobijedio najbolji hrvatski borac Roberto Soldić. Bila je riječ o revanšu nakon što je šest mjeseci prije Južnoafrikanac Hrvatu uzeo titulu tehničkim nokautom. No, u uzvratu je Soldić bio puno spremniji i bolji te je potpuno deklasirao i završio svog suparnika.

Pročitajte više