UFC optužio Cro Copovog menadžera za zbrku oko nastavka suradnje

AKO JE i postojala neka dvojba, nje sada više nema. Mirka Filipovića gledat ćemo ponovno u UFC-ovom kavezu i to još najmanje tri puta, na koliko je prema izjavama čelnih ljudi američke organizacije Cro Cop potpisao ugovor. Nakon nedavnog dolaska u Zagreb velikog bossa Lorenza Fertitte bilo je zapravo samo pitanje trenutka kada će netko iz UFC-a izaći sa službenom izjavom, jer je iz izvora bliskih borcu procurila informacija da je Filipović dobio ponudu koja se ne odbija.

White: Za sve je kriv Mirkov menadžer

Dogovor su proteklog vikenda potvrdili i Fertitta, ali i direktor UFC-a Dana White koji je još donedavno tvrdio da ga je Filipović nasamario potpisavši ugovor s Japancima.

"Zadovoljan sam što imam Filipovića opet u svom natjecanju. Osobno s njim nikad nisam imao problema i radujem se što ćemo ponovno surađivati. Ranije mi je rekao da je UFC ostala tamna mrlja na njegovoj karijeri i da to želi promijeniti",  izjavio je White, a donosi Yahoo sports preko svog kolumnista Kevina Iole.

Zanimljivo je da je baš Iole Filipovića nazvao lašcem koji je unaprijed potpisao ugovor s Japancima i kojemu predviđa da se nikada više neće boriti u kavezu. Isti taj novinar u svojoj najnovijoj kolumni tvrdi da je Cro Cop zapravo poštovao telefonski ugovor s Whiteom o nastavku suradnje i nakon Koelna. Navodno je direktor UFC-a krivicu za cijeli nesporazum bacio na leđa Filipovićeva menadžera Kena Imaija koji je napravio zbrku oko prava na Cro Copov ugovor. Podsjećamo, nakon što je Mirko pobijedio Britanca Mustaphu Al Turka na UFC-ovom 99. turniru u Koelnu, Japanci su najavili povratak hrvatskog gladijatora u Dreamov ring i borbu protiv Mighty Moa 20. srpnja.

Protiv Dos Santosa, pa Minotaura ili Couturea

Za sada još uvijek nema nikakve službene potvrde iz Cro Cop teama, međutim Index saznaje da bi Filipović do kraja godine trebao imati još dvije borbe. Onu na UFC-u 103. u Dallasu 19. rujna protiv Juniora "Cigana" Dos Santosa koju je Brazilac već potvrdio u izjavi za američke medije te još jednu pred kraj 2009. Tada bi se Cro Cop trebao boriti protiv pobjednika gotovo mitskog okršaja dvije MMA legende Randyja Couturea i Antonia Rodriga Nogueire "Minotaura" koji je na rasporedu za nešto više od mjesec dana. Ukoliko Cro Cop pobijedi obje borbe, došao bi u poziciju prvog izazivača za teškaški pojas, a realno je očekivati da bi priliku dobio u ožujku ili travnju 2010.

Pročitajte više