UFC se vraća u Hrvatsku? "Ne možemo ignorirati mjesto gdje prodamo 14 tisuća ulaznica"

Foto: Index, Hina

NIJE samo zagrebačka publika bila oduševljena premijernim UFC-ovim spektaklom na ovim prostorima. Jednako su oduševljeni navijačima i atmosferom bili borci, a organizatori tvrde da je Hrvatska položila test.

> Spektakularan UFC u Zagrebu: Cigano zapalio Arenu i pobijedio Rothwella, Gonzaga nokautiran

> Dos Santos: Nisam znao da će Hrvati skandirati moje ime, ova pobjeda je za njih

> Pokrajac: Ponosan sam što smo napunili Arenu, htio sam napraviti veći šou

> Pogledajte kako je Arena eksplodirala zbog Cro Copa

> "Nitro" Pejić nakon debija u UFC-u: Ovo mi je najgora borba u životu


Hrvatska je opravdala očekivanja i priredila fantastičan event, a rasprodane tribine barem su nekakva garancija da će Zagreb jednom opet ugostiti najbolje MMA borce svijeta.

James Elliot, glavni direktor UFC-a za Europu, nije skrivao zadovoljstvo nakon uspješne priredbe, sjajnih borbi i ispunjenom dvoranom.

"Dugo nam je trebalo da dođemo u Hrvatsku, ali ovo je bila fantastična publika, fantastičan grad. Hvala svima. Ovo nam je peti rasprodani event u Europi zaredom. Službeno, bilo je 13 177 posjetitelja, a zarada od ulaznica je 549 000 dolara", rekao je Elliot.

Borbe su privukle velik broj fanova iz drugih europskih zemalja, pa su se hrvatski navijači morali i nadglašavati s Poljacima koji su dopratili par svojih boraca. Elliot je poljskim novinarima rekao da u njihovu zemlju, gdje je Cro Cop lani prebio Gonzagu, UFC neće doći prije 2017. Hrvatska će također čekati barem toliko jer ove godine predviđeni su još eventi u Njemačkoj i Engleskoj.

"Hrvatska nam je dugo bila na radaru. Bilo je samo pitanje vremena. Svjesni smo koliko su ovdje fanovi strastveni prema MMA-u. Zadovoljni smo komercijalnim uspjehom ovdje. Pokušat ćemo se vratiti. Ne možete ignorirati mjesto na kojem prodate 14 tisuća ulaznica. Bilo je vrlo uzbudljivo", poručio je Elliott hrvatskim fanovima.

Zagreb je jedini grad, uz Tokio, koji je ugostio tri najveće borilačke promocije, K-1 WGP, Glory i UFC.

Pročitajte više