UFC-ova poslastica iz Montreala: Shogun nokautirao Machidu, Kimbo dobio nogu!

DVA DANA nakon UFC-ova turnira u Montrealu i dalje se ne stišava prašina koju su podigle odlične borbe, ali i neke popratne stvari koje su obilježile 113. turnir američke MMA organizacije. Mauricio Shogun Rua nokautirao je dosadašnjeg prvaka Lyota Machidu i tako dokazao kako je upravo on novi gazda u poluteškoj kategoriji.

Mnogi će reći da je pravda zadovoljena jer je bivša Prideova zvijezda i u prvom njihovu ogledu u listopadu bio bolji protivnik. Tada su suci pobjedu poklonili Machidi i tako zapravo samo prolongirali neizbježnu "promjenu na tronu".

"Nesportski potez Daleyja"

Barem jednaku medijsku pažnju kao i Shogunov nokaut, izazvao je nezapamćen nesportski potez Paula Daleyja nakon što je poražen od Josha Koschecka. Borbi je prethodio gotovo neukusan "trash talk" na relaciji dva tabora, a dvojac se s gnušanjem odbio rukovati nakon ulaska u kavez.

Koscheck je na koncu zasluženo pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca nakon što je čitavu borbu bio puno bolji i dominantniji protivnik, no pravi je "show" uslijedio tek kada je sudačko zvono označilo kraj. Iziritirani je Britanac ničim izazvan potegnuo Amerikanca šakom u glavu izazvavši šok i nevjericu u dvorani.

Daley se kasnije pokušao opravdati kako nije shvatio da je borba završila, no loša isprika ga nije spasila drakonske kazne.

"On je gotov, više nikada neće stupiti u UFC-ov kavez. Ne zanima me hoće li jednog dana postati najbolji borac na svijetu, ali ovakvim stvarima kod nas nema mjesta", rekao je bijesni direktor UFC-a Dana White zaključivši "Daley" poglavlje u UFC-u.

Kimbo dobio otkaz u UFC-u

Još je jednog borca UFC u Montrealu stajao "glave". Jedan od najpopularnijih fajtera današnjice Kimbo Slice, pravim imenom Kevin Ferguson, također je potrošio sve kredite kod američke organizacije. Bivši ulični borac izgubio je tehničkim nokautom u drugoj rundi od Marra Mitrionea. Iako je Kimbo i dalje ultra popularan, White je najavio i njegov "rez".

"Drago mi je da sam upoznao Kimba. Radi se o odličnom borcu, jako upornom čovjeku, ali kriteriji su kriteriji. Borac je u UFC-u zato što to zaslužuje, a on nije ništa drugačiji nego netko drugi. Mislim da je ovo bila njegova posljednja borba u UFC-u", izjavio je White razočaravši pritom milijune Kimobovih fanova.

Pročitajte više