FRANCUSKA

Uhićen brat Paula Pogbe. Sumnja se da je s kriminalcima iznudio novac od brata

Foto: EPA-EFE

Mathias Pogba (32), gvinejsko-francuski niželigaški nogometaš, optužen je i određen mu je pritvor zbog pokušaja iznude svom mlađeg i daleko poznatijeg brata Paula Pogbe, zvijezde Juventusa. Tužiteljstvo u Parizu njega i još četvoricu muškaraca goni zbog iznude i kriminalnog udruživanja.

"Uložit ćemo žalbu na ovu odluku. Moj klijent nema veze s kriminalnom organizacijom, ne razumijemo odluku koju je donio sud da ga zadrži u pritvoru, posebno što ima alibi za večer kada se desila navodna otmica" izjavio je za AMC Sport odvjetnik starijeg brata Pogbe. 

Podsjetimo, navodna otmica dogodila se 20. ožujka ove godine kada je grupa muškaraca upala u stan Mathiasa Pogbe u Parizu, te tražila novac od njegovog brata koji se nalazio u Torinu. Paul Pogba je otmičarima isplatio 100 tisuća eura, kako se njegovom bratu ne bi ništa dogodilo.

Međutim, naknadno se pojavila sumnja kako je Mathias Pogba sve vrijeme bio pomagač kriminalne skupine te da je cijelu otmicu odglumio, kako bi i sam izvukao novac od svog brata. Pojedini francuski mediji naveli su kako je policiji tijekom istrage priznao da nije bio prisiljen na snimanje videa koji su navodni otmičari poslali Paulu Pogbi.

Pročitajte više