Ujfaluši iz Atletica u Galatasaray, Cisse prelazi u Lazio

BIVŠI češki nogometni reprezentativac Tomaš Ujfaluši (33) novi je član istanbulskog Galatasaraya. Ondje dolazi iz Atletico Madrida uz odštetu od dva milijuna eura, piše Marca.

Prema navodima španjolskog sportskog dnevnika češki stoper je već prošao liječnički pregled, a u ponedjeljak bi i službeno trebao parafirati suradnju.

U Atletico Madridu je Ufjaluši proveo tri posljednje sezone, a Galatasaray će mu biti peti različiti klub u karijeri poslije Sigme, HSV-a i Fiorentine.

Ujfalušiju bi se u Galatasarayu mogli pridružiti i Jose Antonio Reyes i Diego Forlan, za kojima je uprava istanbulskog kluba također iskazala interes.

Za nekoliko dana Cisse potpisuje ugovor s Lazijom


U završenoj sezoni talijanske Serije A nogometaši rimskog Lazija su osvojili peto mjesto, te su time izborili igranje Europa lige iduće sezone.

Dugo vremena se Lazio borio i za mjesto koje vodi u Ligu prvaka, ali u tome nisu uspjeli. No, takva dobra sezona samo ih je nagnala da iduće budu još bolji. Krenuli su ofenzivno i kada je prijelazni rok u pitanju, pa su tako doveli iskusnog njemačkog reprezentativca Miroslava Klosea, a uskoro bi za njih trebao potpisati i 29-godišnji nekadašnji francuski reprezentativac Djibril Cisse.

Tako pišu grčki mediji koji navode da je još uvijek napadač atenskog Panathinaikosa na sigurnom putu prema Rimu. Naime, ovog vikenda su predstavnici Lazija u Marseilleu održali sastanak sa Cisseom na kojem je, navodno, sve dogovoreno.

U karijeri je Cisse igrao za Auxerre, Liverpool, Marseille i Sunderland, te je od 2009. član Panathinaikosa.

Femenia: Moj dolazak u Barcelonu je blizu realizacije


Franciso Femenia, 20-godišnji vezni igrač španjolskog Herculesa, ranije se spominjao kao jedan od nogometaša koje će tijekom ovog ljeta pokušati dovesti Barcelona, španjolski i europski prvak.

Njegov prijelaz u glavni grad Katalonije je postao još realniji kada je Hercuels ispao iz Primere, a o svemu sam igrač, inače član španjolske reprezentacije do 20 godina, tvrdi:

"Blizu sam dolaska u Barcelonu. Dogovori su pri kraju, ali još ništa konkretno ne mogu objaviti",  rekao je popularni Kiko i dodao:

"No, sigurno neću biti deprimiran i ostanem li u Herculesu. Moje vrijeme tek dolazi, a i jednu drugoligašku sezonu ću prihvaiti kao dobru podlogu za učenje i nadograđivanje."

Pročitajte više