Ukićevih 27 poena, debi Markote i ludi preokret u Domu sportova: Pogledajte sažetke

Foto: Hina, KK Cedevita

VELIKI podvig ostvarili su košarkaši Cedevite u 7. kolu Eurokupa pobijedivši dosad neporaženu Darušafaku u produžetku, koji su izborili nakon što su gubili 17 razlike.

> Cedevita - Darussafaka 89:83 (13-17, 14-24, 19-14, 30-21; 13-9)

Hrvatski prvak je na krilima raspoloženog Roka Ukića nadoknadio zaostatak u posljednjim sekundama i u produžetku izborio četvrtu pobjedu u skupini. Ukić je postigao čak 27 poena, a sa četiri poena debitirao je i Damir Markota koji je dan ranije predstavljen kao novi igrač kluba.

Pogledajte sažetke dramatične utakmice.  

 

Roko Ukić odigrao je briljantnu utakmicu.

"Drago mi je da smo dobili, s obzirom na to da je to bila specifična utakmica. Protivnik je bio odličan, a i dvorana je bila popunjenija nego inače. Mi smo ušli loše. Često se dogodi da jedan period utakmica igramo dobro, a onda kad svi očekuju pobjedu ekipa ne reagira dobro. U četvrtoj četvrtini je sve došlo na naplatu. Cherry i Krušlin dali su intenzitet našoj obrani i to je razlog zašto smo dobili".

"Što se tiče mene, ja sam u dobrom šuterskom ritmu, da se ne ureknem. Utakmica mi se otvorila dobro s par lakših poena, a kasnije sam pokušavao iskorištavati njihovo preuzimanje, što sam do predzadnjeg napada dobro i napravio. Sigurno da je bilo bitno zabiti sve te poene, no ne mislim da je to bilo ključno za pobjedu. Ključan je bio naš skroz drugi obrambeni pristup u drugom poluvremenu, koji nismo imali u prvom", dodao je bivši kapetan Hrvatske.

Trener Cedevite Jure Zdovc je nakon utakmice čestitao svojim igračima.

"Ne znam zašto smo ušli toliko dekoncentrirano u prvo poluvrijeme. Odmah smo pali na svemu što smo pripremali. Odmah sam vidio da nešto nije u redu. Prvo poluvrijeme je bilo izuzetno slabo, njih je onda krenula i sreća, pogodili su neke lake šuteve i oni su dominirali. Toliko su dobro igrali da se ja nisam ni puno nervirao jer su stvarno bili pet koraka ispred nas u svemu. Na poluvremenu sam jedino tražio da odgovorimo s istom energijom. Čim smo odgovorili s istom energijom, počeli smo igrati. U drugo poluvrijeme smo na početku ušli s glupostima. No, na kraju smo našli nekih pet-šest igrača koji su znali njima odgovorili. Oni su padali, mi smo rasli i na kraju smo pobijedili."

David Blatt, trener Darušafake, čestitao je Cedeviti: "Napravili su veliki preokret i pobijedili su. Iskreno, bez podcjenjivanja Cedevite, mi smo poklonili ovu utakmicu našom neodgovornom igrom. Teško je izgubiti utakmicu na taj način, no nadam se da će nam se sada vratiti ozlijeđeni igrači i idemo dalje."
 

Standings provided by Sofascore LiveScore


 

 

Pročitajte više