UKRAJINA I HRVATSKA IGRAJU ZA SP Nakon 20 godina opet njihov odlučujući meč u Kijevu

Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

UKRAJINA - TURSKA 2:0 u 7. kolu kvalifikacija za SP. Oba gola za domaćine u Harkivu postigao je Andrij Jarmolenko.

Sjajni krilni napadač i friško pojačanje Borussije Dortmund, prvi gol u 18. minuti postigao je iz očitog zaleđa, a drugim u 42. minuti dotukao je Tursku.

S obzirom na ovakav rasplet derbija ovog kola skupine u kojoj je Hrvatska, odnosno, iznenađujućeg poraza Islanda kod Finske i pobjede Ukrajine nad Turskom, jasno je koji su najveći profiteri pred tri posljednje utakmice.
 
U skupini gdje se za prvo mjesto, koje izravno vodi na SP, te drugo, koje jamči dodatne kvalifikacije, bore čak četiri momčadi, sada su porasli izgledi Hrvatske i Ukrajine, koja je preuzela prvo mjesto, dok su Island i Turska gubitnici.

Istina, Hrvatskoj je zbog kiše prekinuta utakmica s Kosovom i sada ima utakmicu manje, ali neupitno je da će u toj utakmici pobijediti, bez obzira kada se igrala.
 
Hrvatska do kraja kvalifikacija (osim odgođene utakmice s Kosovom) igra 5. rujna kod Turske u Eskisehiru, 6. listopada dočekuje Finsku na Maksimiru te 9. listopada igra odlučujuči meč s Ukrajinom u Kijevu. Tog suparnika je u prvoj utakmici, u ožujku ove godine u Zagrebu, pobijedila 1:0 golom Nikole Kalinića.
 
Ukrajina pak za tri dana gostuje kod Islanda, zatim 6. listopada u Skadru, gdje domaće utakmice igra Kosovo, i konačno, 9. listopada, kako smo istaknuli, dočekuje Hrvatsku.
 
Činjenica je kako se ima još dosta za igrati, ali sve ukazuje na to da će Ukrajina i Hrvatska nakon 20 godina opet u Kijevu igrati odlučujuči meč za odlazak na SP. 
 
Pobjednik tog meča ići će iduće godine izravno u Rusiju. 
Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.