transferi

Ukrajinci su ga se odrekli, a Rusi potjerali. Sad je pronašao novi klub

Foto: Profimedia

UKRAJINSKI nogometaš Jaroslav Rakicki pronašao je novi klub. Turski prvoligaš Adana Demirspor objavio je da je Rakicki za njih potpisao ugovor na godinu dana. Nekadašnji igrač Šahtar Donjecka i Zenita iz Sankt Petersburga smatra se izdajicom u svojoj domovini Ukrajini jer je otišao igrati za ruski klub.

Ukrajinci su ga se odrekli, a nije više nikad pozvan ni da igra za reprezentaciju. No nakon toga je raskinuo i ugovor sa Zenitom. Kada je počeo rat u Donbasu, Rakicki je bio pod velikim pritiskom ukrajinske javnosti jer je odbijao pjevati himnu na utakmicama reprezentacije. Za Ukrajinu je u karijeri skupio 54 nastupa i zabio četiri gola.

Pokušao se opravdati

Nakon što su ga Ukrajinci proglasili izdajicom, javio se kako bi se pokušao opravdati. No navijači mu nisu mogli oprostiti. "Ja sam Ukrajinac! Mir Ukrajini! Zaustavite rat!" napisao je u objavi 32-godišnji obrambeni igrač. Nakon toga je Zenit s njime raskinuo ugovor.

Njegovi sunarodnjaci, blago rečeno, nisu oduševljeno dočekali tu objavu. "Sad si se javio, a ruska invazija traje već osam godina, Donjeck ovako živi već osam godina", "Teško će te Ukrajinci ozbiljno shvatiti kad si zadnjih nekoliko godina na plaći Gazpromova Zenita", "Jebi se, domoljube", samo su neki od komentara većinom ogorčenih Ukrajinaca.

Pročitajte više