Uli Hoeness: Kahn je bio Bayernova velika pogreška

Foto: Epa

U NEVJEROJATNOM raspletu zadnjeg kola Bundeslige Bayern je uz puno sreće osvojio 11. naslov prvaka Njemačke u nizu. No odmah nakon proslave uprava Bavaraca je smijenila direktora kluba Olivera Kahna i sportskog direktora Hasana Salihamidžića. Dok je Salihamidžić otišao sporazumno, Kahnov razlaz nije bio prijateljski.

Počasni predsjednik Bayerna Uli Hoeness za njemačke medije je rekao kako je davanje tako odgovorne uloge slavnom vrataru Bayerna i Elfa bilo velika pogreška. 

"Kahn je vrlo inteligentan čovjek i rasprava s bivšim golmanom bila je zabavna. Veliko razočaranje je to što sam mislio da može sam obaviti posao zbog svoje osobnosti, ali on se umjesto toga okružio svojim savjetnicima. Bila je to pogreška", rekao je Hoeness za Kicker pa dodao:

"U razgovoru je Kahn verbalno napadao svog nasljednika Jan-Christiana Dreesena. Zato mu je savjetovano da ne putuje u Köln kako bi se izbjegla daljnja eskalacija. Ipak, imam puno poštovanja prema njemu, postigao je puno kao igrač. Čak i ako nije ispunio očekivanja kao CEO, moja su vrata Oliveru uvijek otvorena."

Pročitajte više