koronavirus u sportu

Umro je legendarni srpski golman. Korona uzela najboljeg strijelca među vratarima

Foto: Twitter

DRAGAN PANTELIĆ, čuveni golman iz '70-ih i '80-ih, poznat po sjajnim obranama, ali i po golovima koje je zabijao te karizmi, umro je u 69. godini u Nišu od posljedica koronavirusa.

Nekadašnji golman Radničkog iz Niša, Bordeauxa i reprezentacije Jugoslavije, koji je imao 250 nastupa u jugo-ligi, bio je hospitaliziran u Univerzitetskom kliničkom centru Niš. 

Stanje mu se jučer ujutro naglo pogoršalo, bio je priključen na respirator. Nažalost, jutros je preminuo. 

Pantelić je jedan od najboljih golmana u povijesti jugoslavenskog nogometa. Ipak, za reprezentaciju bivše države je nastupio samo 19 puta. Bio je prvi golman Jugoslavije na Olimpijskim igrama 1980. te na SP-u 1982.

Jugoslavija je na to SP otišla kao jedan od favorita, a onda teško razočarala ispadanjem već u skupini. Međutim, Pantelić je bio jedan od tek par onih koji su jako dobro odigrali prvenstvo. 

Pantelić je bio poznat kao odličan vratar, ali još više po golovima koje je postizao iz penala. Tako je za reprezentaciju postigao dva gola, a u karijeri ih je zabio preko 20. 

Najslavniji potez u njegovoj karijeri je zgoditak, ali ne iz penala, nego s gola na gol, i to protiv također legendarnog golmana Envera Marića. 

Zabio mu ga je za prvenstvenu pobjedu Radničkog protiv mostarskog Veleža. 

Pantelić je po završetku karijere bio predsjednik Radničkog i instruktor u Nogometnom savezu Srbije.

Posljednjih godina potpuno se povukao iz nogometa i posvetio drugoj velikoj strasti - lovu na divlje svinje.

Pročitajte više