Union srušio najveće rivale u gostima. U Bundesligi igrala tri Hrvata

Foto: EPA-EFE

U NJEMAČKOJ je istovremeno odigrano pet utakmica Bundeslige, a u akciji su bili mnogi Hrvati. Nakon što je u debiju asistirao u slavlju protiv Werdera, Josip Juranović s klupe je gledao kako njegov Union ruši Herthu na njenom Olimpijskom stadionu u Berlinu.

Berlinski derbi jedan je od najvećih u Njemačkoj iako povijesno gledano Union i Hertha nisu puno vremena proveli u istom rangu natjecanja. Današnju utakmicu Union je dočekao kao ekipa koja se bori za naslov, dok je Hertha u ulozi fenjeraša. Golovima Danila Doekhija i Paula Seguina sastav Ursa Fischera je slavio s 2:0 i bodovno se izjednačio s Bayernom na vrhu tablice. Bavarci imaju utakmicu manje.

Poraženi Kramarić, Beljo, Čolina i Kovač

Andrej Kramarić u prošlom je kolu zabio dva gola u remiju Hoffenheima i Stuttgarta, ali danas nije mogao pomoći svojoj ekipi u 90 minuta na terenu. Gostujuća Borussia Mönchengladbach deklasirala ih je s 4:1, a igrač utakmice bio je njemački reprezentativac Jonas Hofmann s dva gola i jednom asistencijom.

Novopridošli HNL-ovci Dion Drena Beljo i David Čolina upisali su novi poraz. Augsburg je u gostima očekivano izgubio od Freiburga 3:1. Beljo je igrao do 62. minute, a Čolina je ušao u igru u 69. minuti. Freiburg pod vodstvom legende kluba Christiana Streicha, koji prvu ekipu trenira već deset godina, ove sezone ima ozbiljne izglede za plasman u Ligu prvaka. 

Hrvatski trener i bivši izbornik Niko Kovač upisao je prvi poraz nakon dugog pobjedničkog niza. Njegov Wolfsburg poražen je 2:1 kod Werder Bremena. Ovim porazom prekinut je velik Wolfsburgov niz bez poraza od devet utakmica i šest uzastopnih pobjeda.

 

Pročitajte više