Uništio je Dinamo u Ligi prvaka. Sad je pokazao da Zlatan već ima nasljednika

Foto: Profimedia

TUGA i ODUŠEVLJENJE dominirali su među navijačima Milana nakon sinoćnje pobjede nad Veronom (3:1) u zadnjem kolu prvenstva. Šou je svima, pa tako i junaku pobjede uzeo Zlatan Ibrahimović (41), koji je nakon utakmice iznenada objavio da završava karijeru nogometaša. To je rasplakalo Meazzu, ali ne smije zasjeniti onoga tko ju je neposredno prije bacio u trans.

Milan je prije Zlatanovog oproštaja nakon pola godine pregovora osigurao ostanak njegovog nasljednika

Rafael Leao za pet dana navršava 24 godine, a dva dana prije utakmice na kojoj je oduševio navijače Milana priredio im je veliko olakšanje. Nakon skoro pola godine pregovora konačno je potpisao produljenje ugovora s Milanom do 2028. Gazzetta dello Sport otkriva da je Milan poduzeo sve kako bi otjerao najveće i najbogatije klubove koji oblijetaju oko brzog, stasitog i efikasnog lijevog krila.

Dao mu je godišnju plaću od 5 milijuna eura te niz bonusa koji se isplaćuju tijekom sezone, a ne na njenom kraju kao što je inače pravilo. Leao će tako u idućih pet godina zarađivati ukupno oko 7 milijuna eura godišnje, što ga čini najbolje plaćenim igračem Milana.   

Što je najbitnije milanistima, u ugovoru je odštetna klauzula od 175 milijuna eura. To znači da se neće dogoditi ono zbog čega su posljednjih godina bjesnili navijači Milana - da Leao poput Donnarumme, Calhanoglua i Kessieja ode besplatno na kraju ugovora. 

Uništio je Dinamo u Ligi prvaka, a sinoć u samo pet minuta s dvije akcije pokazao kakav je fenomen

Nakon što se riješio briga oko budućnosti Leao je u samo pet minuta fenomenalnim akcijama i golovima Veroni pokazao zašto je Milan toliko strepio oko njega i rekordno ga platio. Prvo je nakon solo akcije od gotovo centra do kaznenog prostora neuhvatljivo prošao i zabio prvi gol. Tako je podsjetio na drugi meč ove sezone u Ligi prvaka s Dinamom, kada je utakmicu na Maksimiru riješio golom nakon slične akcije za pobjedu 4:0.

U prvom pak meču s Dinamom, koji je Milan na Meazzi dobio 3:1, namjestio je dva gola. Sada mu je protiv Verone drugi gol bio još impresivniji. Uzeo je loptu duboko u protivničkoj polovici te su se opet suparnici samo odbijali od njega dok je u sprintu osvajao teren. Alexis Saelemaekers mu je poslužio tek kao mantinela.

Ibra ostavlja Milan u dobrim rukama

Kada je od njega dobio loptu natrag, uletio je u kazneni prostor te tamo lažnjacima pobacao na travu golmana i braniča te zabio. Tako je sezonu završio sa 16 golova i 15 asistencija. Milan ga je prije četiri godine kao tinejdžera iz Lillea doveo za 30 milijuna eura, a sada se vidi kako je ogromna investicija bila pun pogodak.

"Leao je bio dijete kada je došao u klub, a još mi je uvijek kao klinac", rekao je Ibra opraštajući se od Milana. Ostavio ga je 17 godina mlađem i dostojnom nasljedniku. 

> KLIKNI OVDJE I OVDJE TE POGLEDAJ LEAOVE GOLČINE

Pročitajte više