LIGE PETICE

"United bi mogao ispasti iz lige. I 1974. su imali jaku ekipu pa su ispali"

Foto: EPA

MANCHESTER UNITED u velikim je problemima. Ekipa Ole Gunnara Solskjaera ostvarila je samo dvije pobjede u prvih osam utakmica u Premier ligi i nalazi se na 12. mjestu sa samo dva boda manje od zone ispadanja.

Ovih dana na Otoku glavna su tema. Jedan od najbogatijih kluba svijeta muči se u praktički svakoj utakmici, bilo da im na suprotnoj strani stoji Newcastle, Rochdale ili Astana.

Komentar na posrnule Crvene vragove dao je i Sam Allardyce, nekadašnji izbornik Engleske i legendarni trener Premiershipa, rekavši da United može ispasti iz lige.

"Oni su i 1974. godine ispali sa sjajnom ekipom na papiru. Dakle, ova situacija nije izvan granica takvih mogućnosti i mogli bi doživjeti katastrofalan pad ako im samopouzdanje dodatno padne, a problemi s ozljedama ostanu aktualni", rekao je Allardyce za TalkSport.

"Ne možeš prodati najboljeg strijelca i ne pronaći mu zamjenu"

Popularni Big Sam istaknuo je i druge probleme s kojima bi se Manchester United mogao susresti.

"Igrači se obično ne mogu tako brzo vratiti kao što bi to činili onda kad su stvari u potpunosti u redu. Postoji uznemirenost u timu zbog toga što Pogba želi otići. Pred Oleom je veliki posao, znam da kažu da je potrebno vrijeme za obnovu momčadi, ali ne možete prodati svog najboljeg strijelca i ne pronaći mu zamjenu. To je ogroman problem", smatra Allardyce.

Manchester United je u posljednjih sedam utakmica u Premier ligi postigao tek pet golova, muče se sa stvaranjem šansi, a otkako je Solskjaer službeno zaposlen krajem ožujka, samo su tri puta uspjeli postići dva ili više golova na jednoj utakmici.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više