United bi Neymara platio 400 milijuna eura, ali prvo mora ispuniti njegove uvjete

Foto: EPA

PRED Neymarom, neospornim superstarom Paris Saint-Germaina, neizvjesno je ljeto. Osim što će biti u centru pozornosti na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Rusiji, sve su jače glasine kako je nezadovoljni Brazilac samo godinu dana nakon dolaska odlučio napustiti francusku prijestolnicu.
 
Dok nestrpljivo očekuje mig Real Madrida, Neymar je Manchester United uzeo kao alternativnu opciju. Prema pisanju Don Balona, čak je postavio i nekoliko ultimatuma Manchesterovoj upravi koja je svjesna višestrukog profita eventualnom transfernom realizacijom vrijednom približno 400 milijuna eura.
 
Svjestan Manchesterovih kapaciteta, Neymar uz nacionalnu, potražuje i europsku kompetitivnost. S Paris Saint-Germainom, unatoč klupskim ambicioznim najavama, u Ligi prvaka eliminiran je već u osmini finala protiv Real Madrida. Don Balon navodi kako stoga inzistira na dolascima dvojice igrača.
 
Prvi igrač je Harry Kane, Tottenhamov napadač koji je spreman na žrtvu te koji je sklon momčadskom podređivanju. Neymar smatra kako Harry Kane svojim karakternim i igračkim profilom ispunjava potrebne uvjete.
 
Drugi je igrač Barcelonin centralni branič Samuel Umtiti. Poznato je kako je Manchesterov trener Jose Mourinho u više navrata naglašavao kako namjerava učvrstiti defenzivnu liniju engleskog kluba. Neymar je uvjeren kako je Samuel Umtiti trenutačno najbolja tržišna opcija glede obrane pa ustraje da Manchesterovo rukovodstvo pripremi 60 milijuna eura koliko iznosi transferna ugovorna klauzula francuskog reprezentativca.
 
Također, čvrst je i u zahtjevima da David de Gea i Paul Pogba potvrde kako neće napustiti klub u nadolazećem prijelaznom razdoblju. Tek bi izvršenjem spomenutih preduvjeta bio spreman pregovarati s Manchesterovim emisarima.
 

Pročitajte više