EUROPSKE LIGE

United doveo bivšeg izbornika Engleske. Dvaput je izgubio od Hrvatske pa dobio otkaz

Foto: EPA

MANCHESTER UNITED od iduće sezone preuzet će trener Erik Ten Hag. Klub je na službenoj stranici potvrdio kako će pomoćnici nizozemskog stručnjaka biti Steve McClaren i Mitchell van der Gaag. Obojica su gledali utakmicu posljednjeg, 38. kola engleskog prvenstva u kojoj je United izgubio od Crystal Palacea.

Van der Gaag je igračku karijeru zaključio 2007. godine. Bio je Ten Hagov pomoćnik u Ajaxu, vodio drugu momčad amsterdamskog kluba, a ranije u trenerskoj karijeri nalazio se na klupi Maritima i Belenensesa u Portugalu, ciparskog Ermis Aradippoua te nizozemskih klubova FC Eindhovena, Excelsiora i NAC-a.

"McClarena ne treba predstavljati navijačima Manchester Uniteda", navodi klub. Podsjećaju kako je bio pomoćni trener sir Alexa Fergusona od 1999. do 2001. godine, kada je United osvojio tri Premier lige.

Bivši izbornik Engleske

McClaren je nakon Uniteda otišao u Middlesbrough, a od 2006. do 2007. bio je izbornik engleske reprezentacije s kojom je dvaput izgubio od Hrvatske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2008. godine. Nisu se plasirali na EP, pa je dobio otkaz. S Ten Hagom tada kao pomoćnikom je prvi put radio u Twenteu, koji je preuzeo 2008.

"Dok nisam upoznao Erika mislio sam da sam naporno radio. Njegova prednost nije samo u pažnji prema detaljima i organizaciji. Ima jasnu filozofiju kako želi igrati nogomet", poručio je McClaren, koji je kao glavni trener radio i u Wolfsburgu, Nottingham Forrestu, Derbyju, Newcastleu i QPR-u.

Podsjetimo, Telegraph je krajem travnja pisao kako je uprava Uniteda odbila Ten Hagovu želju za dovođenjem McClarena, dok su Van der Gaaga navodno odmah prihvatili, a sada je to i službeno objavljeno. 

Pročitajte više