LIGE PETICE

United jedva izbjegao novu sramotu: Lošeg trećeligaša prošao na penale

Foto: Gulliver / Getty Images

ROCHDALE koji je prošlu sezonu završio na 15. mjestu League One, a nakon devet kola aktualne sezone je 17. od 24 kluba treće engleske lige, zamalo je izveo senzaciju na Old Traffordu.

Klub iz istoimenog grada, 15 kilometara udaljenog od Manchestera, bez kompleksa je došao u sjedište regije i nekadašnje Kazalište snova na utakmicu trećeg kola Liga kupa.

United je poveo golom Masona Greenwooda u 68. minuti, ali je Rochdale u 76. minuti izjednačio golom Lukea Mathesona. Meč je tako završio pa su o tome tko prolazi morali odlučiti penali - United je prošao dalje rezultatom 5:3.

Liga kup je najmanje važno natjecanje za engleske velikane u kojem mnogi od njih tankiraju i namjerno igraju s rezervnim i mladim momčadima.

No United je u takvom stanju da mu je ovo možda jedina prilika za trofej ove sezone pa je Solskjaer izveo relativno jaku postavu s Romerom, Wan-Bissakom, Jonesom, Rojom, Fredom, Pogbom, a kasnije su ušli još Mata i mlada zvijezda James... Dakle, momčad koja barem po imenima ne bi smjela imati problema s lošim trećeligašem.

Ali United se jedva spasio od nove velike blamaže. 

Pročitajte više