TRANSFERI

United poručio De Gei: "Nema šanse" i našao mu zamjenu u Barceloni

Foto: EPA

ED WOODARD, izvršni dopredsjednik Manchester Uniteda i prvi operativac kluba, obavijestio je Davida De Geu (28) da mu klub ne namjerava dati ono što traži - tri puta veću od ionako raskošne aktualne plaće. Ako zbog toga želi otići, može, a klub mu već traži zamjenu. Ovo pišu engleski mediji.

Otkrivaju tko je prvi kandidat za nasljednika golmana koji je na Old Traffordu od 2011.: Jesper Cillessen, sjajni golman Barcelone koji ima veliku nesreću da je u istom klubu kao i Marc-Andre Ter Stegen, najbolji vratar svijeta.

Cillessen (30) je zato od 2016., kada je došao u Barcelonu uz 13 milijuna eura odštete Ajaxu, sakupio samo 30 nastupa za Barcu i definitivno odlazi ovog ljeta.

United bi ga mogao kupiti za siću kada su u pitanju najbogatiji svjetski klubovi, za tek 25 milijuna eura.

De Gea već dulje vrijeme želi otići iz Uniteda. Zasićenje zbog dugog boravka tamo, momčad koja je iz godine u godinu lošija te nekonkurentnost kluba u borbi za Premier League i Ligu prvaka razlozi su zbog kojih želi iz kluba čiji gol je branio na 362 utakmice. 

United nema ništa protiv ako uspije za njega dobiti pravu cijenu, a i na Old Traffordu imaju tri velika razloga zbog kojih ga žele prodati: dosta im je nezadovoljnih zvijezda, De Gei ugovor istječe idućeg ljeta pa je ovo zadnje u kojem ga mogu prodati za dobru cijenu te zadnje, ali nikako najmanje bitno - Španjolac je zadnjih mjeseci branio katastrofalno i jedan je od najvećih krivaca za još jedan debakl od sezone Uniteda.

Pročitajte više