United potvrdio Solskjaera za sljedeće tri sezone: "O ovome sam sanjao"

Foto: EPA-EFE

ONO što se i očekivalo u posljednje vrijeme, danas je potvrđeno. Norveški menadžer Ole Gunnar Solskjaer potvrđen je na klupi Manchester Uniteda i vodit će engleskog giganta i sljedeće tri sezone, objavio je klub.

Na klupu Uniteda 46-godišnjak je stigao iz norveškog Moldea 19. prosinca prošle godine kao privremena solucija, no ispostavilo se da apsolutno zna što radi.

"Osjećam se kao kod kuće od prvog dana u ovom klubu. Bila mi je čast igrati za United i započeti trenersku karijeru baš ovdje. Posljednjih nekoliko mjeseci bili su fantastično iskustvo i želim zahvaliti svima u klubu. Ovo je posao o kojem sam sanjao", rekao je Solskjaer.

Preporodio United nakon Mourinhovog odlaska

Do danas ima 14 pobjeda, dva remija i tri poraza na klupi slavnog engleskog kluba, a nakon što je i službeno preuzeo menadžersku ulogu, imat će velike ovlasti u sastavljanju igračkog kadra za sljedeću sezonu.

Norvežanin je svojim dolaskom preokrenuo stvari u svlačionici Crvenih vragova. Zamijenio je Josea Mourinha i nanizao sjajne rezultate. 

Solskjaer je pobijedio u prvih osam utakmica u svim natjecanjima na klupi Uniteda, oživio je šanse u borbi za četvrto mjesto i odveo klub u četvrtfinale Lige prvaka.

Podržavaju ga svi u klubu

To je odlučila uprava, s tim se slažu navijači, a najvažnije - i nogometaši. Posljednji u nizu igrača Uniteda koji je javno zagovarao takav rasplet događaja je Nemanja Matić, a prije su o tome govorili Pogba, Lukaku, Rashford, Lingard i drugi.

Igrači žele ostanak i sadašnjeg stručnog stožera koji predvodi nekadašnji Fergusonov pomoćnik Mike Phelan s klupskom legendom Michaelom Carrickom te mladim trenerima Kieranom McKennom i Markom Dempseyjem.

"Mislim da je on veliki menadžer. Ali isto tako mora se priznati da nam godi rad i s Mikeom, Michaelom i Kieranom. Svi zajedno tvore odličan tim. Nije sve samo Ole", rekao je Matić pa dodao:

"Svlačionica ga u potpunosti podržava. Bit ću sretan ako ostane i nadam se da će tako biti."

Pročitajte više