United gubio 2:0 pa se spasio poraza protiv rivala

Foto: Profimedia

U ZAOSTALOJ utakmici 8. kola engleske Premier lige Manchester United je rezultatom 2:2 remizirao sa svojim velikim sjevernjačkim rivalom Leedsom na Old Traffordu. Ova dva kluba dolaze iz gradova udaljenih samo sedamdesetak kilometara, ali među njima odavno vlada velika netrpeljivost. Leeds je vodio od prve minute kada im je vodstvo donio Wilfried Gnonto, a nakon autogola Raphaela Varanea poveli su s 2:0. Domaćine su poraza spasili golovi Marcusa Rashforda i Jadona Sancha u 62. i 70. minuti.

Talijanski tinejdžerski napadač Gnonto (19) zabio je sjajnim udarcem u bliži kut gola nakon što je Leeds žestokim presingom oduzeo loptu Unitedu na samom početku utakmice, a Varane je u 48. minuti nesretno pospremio loptu iza leđa Davida De Gee kada ga je pogodio oštar ubačaj. 

Unitedu je prijetio poraz, ali bod su mu osigurali golovi Sancha i Rashforda. Manchester United se propustio bodovno izjednačiti s Cityjem, a na trećem mjestu bi ga mogao preskočiti Newcastle koji za vikend gostuje kod Bournemoutha.

 

Pročitajte više