transferi

United u veznjaku Atletica vidi rješenje svojih problema u veznom redu

Foto: EPA

MANCHESTER UNITED užurbano radi na dovođenju veznog igrača nakon što je Paul Pogba otpisan zbog ozljede gležnja, dok je Scotta McTominaya s terena na dulje vrijeme udaljila ozljeda koljena.

Lokalni Manchester Evening News piše da je Ole Gunnar Solskjaer rješenje potražio u Atletico Madridu, a ime veznjaka je Marcos Llorente.

Riječ je o veznjaku kojeg je Atletico ljetos Real Madridu platio 30 milijuna eura, ali kod Diega Simeonea nije se naigrao. Prednost kod argentinskog stručnjaka na toj poziciji imaju Saul Niguez, Thomas Partey, Koke i Hector Herrera pa Englezi žele iskoristiti njegov loš status i dovesti ga na šestomjesečnu posudbu.

Llorente je u Primeri nastupio samo tri puta u početnom sastavu ove sezone, u Ligi prvaka odigrao je svega devet minuta. Jasno je da bi i on rado promijenio sredinu, barem privremeno. 

Rješenje kojim bi sve tri strane bile zadovoljne

Koliko god mogao biti skup u eventualnom budućem transferu nakon posudbe, nije čak skuplji ni od prosječnih nogometaša koje United može dovesti na Otok. Zato od ljetos njegovi skauti zaduženi za Španjolsku i Englesku donose procjenu da bi 24-godišnji Llorente mogao biti taj koji će riješiti Solskjaerove glavobolje u veznom redu.

Atletico, pak, ima problem s budžetom za plaće. Uz Danija Olma, za kojeg su jako zainteresirani, planiraju dovesti i još jednog napadača pa bi im Llorentov odlazak otvorio više prostora za manevar kod potpisivanja novih lica i određivanja njihovih plaća. Ukratko, bio bi ovo odličan posao za sve tri strane.

 

Pročitajte više