Uoči ždrijeba: Bilić već zaziva sreću, Marković žali za Englezima

IZBJEGAO je Francusku, Nizozemsku, Italiju, Španjolsku, Njemačku, Rusiju i Portugal. Hrvatska ima status nositelja u ždrijebu skupina za Euro 2012, koji u podne starta u Varšavi, a naš izbornik Slaven Bilić ističe:

"Dva puta Hrvatska je imala najteži mogući ždrijeb. Vrijeme je da nas poljubi sreća,"

51 reprezentacija bit će u šest "potova". Momčadi će se slagati u devet skupina, a mjesto na Euru rezervirano je za 14 sudionika. U šest ždrijebom određenih skupina natjecat će se šest reprezenatcija, dok će tri skupine imati pet momčadi, pa će i igrati utakmicu manje (devet utakmica).

"Bolja je skupina s deset utakmica. Taj jedan protivnik više neće biti najvišeg ranga, niti će krojiti vrh, a ipak dobijete dvije utakmice za uigravanje. Postoji i loša strana; kartoni, krivi tajming ogleda - prije neke druge važne utakmice...", dodao je Bilić u razgovoru za SN.

Jasno je da svi priželjkuju što manje dalekih putovanja, a izbornik tvrdi da nema nezgodnog suparnika. Cico Kranjčar, novopečeni crnogorski izbornik, poželio je baš susret s Bilićem.

"A što će drugo reći kada ga tako pitaju.", kaže izbornik i napominje da Crna Gora ima prave igrače, poput Vučinića, Jovetića i Vukčevića, od kojih Kranjčar može napraviti dobru klapu.

Vrijede više od petog šešira, gdje su smješteni s Kužeovom Albanijom, napominje Bilić.

Vlatko Marković, u svm stilu, žali za unosnim gostovanjima Italije, Njemače ili Engleske....

"Oni bi napunili naš stadion i blagajnu. No, kad već nema love, neka bude što lakše", kaže presidente.

Pročitajte više